Șomajul tehnic se prelungește. Violeta Alexandru: „Cine nu a primit banii să facă urgent plângeri la ITM”

Distribuie daca ti-a placut acest articol!

Șomajul tehnic va fi prelungit până la 1 iunie, apoi după acea dată va exista o prelungire doar pentru câteva domenii de activitate, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru

loading...
  • Șomajul tehnic va fi prelungit până la 1 iunie, în primă fază.
  • Guvernul va acoperi o parte din costul salarial, între 35%-45%, pentru companiile care reiau activitatea.

Ministrul a afirmat că Guvernul va sprijini ceilalți operatori economici să își reia activitatea printr-un pachet de măsuri active, pentru o perioadă de 3 luni în sumă fixă

Șomajul tehnic se va prelungi cu siguranță. În primă instanță se va prelungi până la 1 iunie pentru toate domeniile acoperite și acum, iar de la 1 iunie doar pentru câteva. E importantă și legea votată în Parlament dar și opțiunea pe care Guvernul o avem pe baza studiilor epidemiologice, de a canaliza această măsură care totuși este pasivă. Înseamnă că persoana stă acasă, nu lucrează”, a spus ministrul Muncii, la Digi24.

”Restul economiei va sprijinită în mod activ ca să-și reia activitatea printr-un pachet de măsuri active, adică măsuri care să sprijine revenirea în activitate, pentru o perioadă de 3 luni în sumă fixă. Ne gândim să acoperim o parte din costul salarial, undeva între 35%-45%. După 3 luni suma va descrește, pe măsură ce companiile reintră în activitate”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a mai spus că toți acei angajați care nu și-au primit încă banii pe luna martie de la angajator trebuie „de urgență să depună sesizare la Inspecția Muncii”.

”Cei mai mulți angajatoril sunt de bunăcredință, dar sunt și probleme. Am informații că există întârzieri la plata angajatorilor pentru angajați. Noi pentru luna martie am plătit demult”, a mai spus Violeta Alexandru.

Share Button
loading...