Au “înnebunit” cireșii! Locul din România care-ți taie răsuflarea. FOTO

Cireșii japonezi au “înnebunit”! Cum arată locul din România care-ți taie răsuflarea? – Este un adevărat spectacol! Timișoara. Luna martie, anul 2024. Un drum spre Budapesta și la întoarcere o scurtă oprire la Catedrala Mitropolitană „Trei Ierarhi”, un oraș cu un aer care te întoarce parcă în timp. Ai parte de puțină poveste, de puțină istorie și de multă culoare în luna în care iubirea și natura par să plutească în aer. 

Cireșii japonezi au înflorit. Timișoara, devenită mica Japonie!

În această perioadă, la Timișoara, găsiți o mică Japonie. Bucurați-vă de plimbare și de un peisaj de colecție!

O alee din Timişoara, in spatele Catedralei Mitropolitană „Trei Ierarhi”, a devenit cel mai fotografiat loc din oraş. Dacă vă întrebați care este motivul, aflați că cireșii japonezi, plantaţi de o parte şi de alta a drumului, te inspiră la tandrețe și la romantism. Peisajul este pur și simplu spectaculos!

Așadar, cine vrea să admire cireșii japonezi înfloriți nu trebuie să parcurgă peste 8.000 de kilometri până în patria lor, acolo unde sunt considerați un adevărat simbol. Pentru doritorii de frumos, este suficientă o plimbare pe malurile Begăi, la Timișoara, unde sute de cireși oferă un spectacol pe cinste în această perioadă.

Au “înnebunit” cireșii! Locul din România care-ți taie răsuflarea

Cireșii japonezi, între poveste și istorie

Pe aleea din spatele Catedralei Mitropolitane, unde au înflorit zeci de cireși japonezi, este o adevărată feerie. Trecători de toate vârstele se opresc să-și facă poze, dar și să admire frumusețea unui peisaj care-ți taie răsuflarea.

În Japonia, înflorirea anuală a cireșilor este unul dintre cele mai importante evenimente culturale din țară, cunoscut sub numele de „hanami”, care înseamnă „privitul florilor.”

În această perioadă, japonezii ies la picnic cu familia sau prietenii în parcuri sub copacii înfloriți, pentru a sărbători venirea primăverii. Sezonul de înflorire a cireșilor din Japonia are loc, de obicei, de la sfârșitul lunii martie până la începutul lunii aprilie.

Cireșii japonezi, un simbol sacru. Florile de cireş, folosite și pentru a motiva soldaţii japonezi

În timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, florile de cireş aveau o semnificație aparte, fiind folosite pentru a motiva soldaţii japonezi, dar și pentru a insufla naţionalismul în rândul populaţiei.

Având o istorie care merge până în secolul al VIII-lea, floarea de cireş este simbolul naţional al Japoniei, fiind dătătoare de viață și sărbătorită la începutul primăverii.

CITEȘTE ȘI

ȚARA ÎN CARE FEMEILE PRIMESC 70.000 DE EURO PENTRU A NAȘTE

Web design © 2024 Știrea ta