Alegerile parlamentare 2024 și-au decis aleșii. Ordinea partidelor după alegerile parlamentare este PSD, AUR, PNL, USR, SOS România, UDMR, după centralizarea a peste 99% dintre procesele verbale din secţiile de votare. POT este ultimul care întruneşte pragul electoral.
După centralizarea a peste 99% dintre procesele verbale, clasamentul este acelaşi la Senat şi la Camera Deputaţilor.
Autoritatea Electorală Permanentă a afișat primele rezultate finale ale alegerilor parlamentare de la 1 Decembrie 2024. Rezultatele sunt surprinzătoare pentru că partidul Uniunea Salvați România a pierdut alegerile pentru Senat și Camera Deputaților în municipiul Câmpulung.
Pe 8 decembrie, edilul orașului Câmpulung s-ar putea confrunta cu Călin Georgescu în turul 2 dacă nu vor fi repetate alegerile în urma suspiciunilor de fraudă, deși partidul ei a fost bătut de PSD chiar în orașul pe care îl administrează.
Alegeri parlamentare 2024 Senat:
- PSD – 22,77%
- AUR – 17,14%
- PNL – 14,43%
- USR – 11,97%
- SOS România – 7,57%
- UDMR – 6,51%
- POT – 6,24%.
Alegeri parlamentare 2024 Camera Deputaţilor
- PSD – 22,39%
- AUR – 17,83%
- PNL – 13,50 %
- USR – 12,06 %
- SOS România – 7,17%
- UDMR – 6,45%
- POT – 6,30%.
Alegeri parlamentare 2024 – DASPORA
În diaspora, centralizarea voturilor a trecut de 84%.
Senat
- AUR -, 25,66%
- USR – 21,57%
- S.O.S.România – 16,22%
- POT – 13,69%
- PNL – 7,47%
- SENS – 3,81%
- PSD – 3,17%.
Camera Deputaţilor
- AUR – 26,14%
- USR – 23,89%
- S.O.S.România – 15,90 %
- POT – 13,69%
- PSD – 4,20%
- SENS – 3,92%
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, membru al vechii echipe de conducere a Partidului Naţional Liberal, care a făcut un pas în spate în urma eşecului de la primul tur al alegerilor prezidenţiale, susţine că partidul pe care-l reprezintă ar trebui să ia în calcul foarte serios, cel puţin pentru un an, varianta de a intra în opoziţie.
Rareș Bogdan: „PNL ar trebui să se gândească de două ori”
„Intrarea la guvernare într-o formulă cu PSD nu ne ajută. Să lăsăm PSD să guverneze cu AUR sau cu cine or dori ei. Noi să ne facem puţin mea culpa, să ne punem cenuşă în cap şi în următorul an să stăm în opoziţie.
Unii dintre colegii mei să renunţe la secretare, la şoferi, la maşinile cu girofar, la consiliile de administraţie, la diverse poziţii în diverse copmpanii de stat sau la diverse instituţii şi să se reîntoarcă în mjlocul oameniloe, pe stradă, cu metroul. Sau, dacă vor să-şi angajeze, s-o facă pe banii lor. Poziţia mea este să ne vedem de treabă, să intrăm în Opoziţie pentru a ne curăţa puţin şi a ne reorganiza partidul”, a declarat Rareş Bogdan pentru Canal 33.
„Sper să nu alunecăm spre zona neoprogresistă, să ne păstrăm în matca Brătienilor”
El a mai precizat că „din păcate, PNL nu a făcut reformele promise timp de cinci ani, decât parţial”.
„Nu am ştiut să comunicăm lucrurile bune, ridicarea MCV, finalizarea negocierilor pentru Schengen, toate astea nu au mai contat. Poate ar trebui să fim puţin mai atenţi la ceea ce înseamnă tradiţii, conservatorism, familie şi valori naţionale.
Sper să nu alunecăm spre zona neoprogresistă, să ne păstrăm în matca Brătienilor, un partid liberal conservator, ataşat valorilor neamului românesc Românii ne-au spus ”Ridicaţi fruntea din pământ fiindcă suntem o naţiune mare ”, a adăugat liderul liberal.
CITIȚI ȘI:
USR contestă RENUMĂRAREA voturilor la Curtea de Apel București. Este HAOS pe scena politică