Podium editia 5 Campionii sunt pe Circuit nu pe Sosele

„Campionii sunt pe Circuit, nu pe Șosele!”, ediția a 5-a. Cine sunt câștigătorii

Foarte mulți tineri au luat parte, în weekendul 5-6 august, la a 5-a ediție a proiectului „Campionii sunt pe Circuit, nu pe Șosele!”, pe care cea mai mare organizație de drift din România, RoDrift, l-a organizat pe circuitul Transilvania Motor Ring.

Scopul principal a fost de a atrage atenția asupra importanței siguranței rutiere și de a oferi participanților informații și competențe esențiale pentru a preveni accidentele de circulație și pentru a-și proteja propria viață și a celorlalți participanți la trafic.

Cu un mix perfect între sport, adrenalina, educație, distracție și spectacol, toți cei prezenți au avut parte de o experiență inedită în Mureș.

Cine sunt câștigătorii etapei de DRIFT STREET din Mureș? Urmează Transilvania Motor Ring

La eveniment au fost prezenți și piloți profesioniști de drift, cu sute de curse în spate, care le-au dat sfaturi celor aflați la începutul unui drum în cariera de sportivi.

Victoria etapei cu numărul 3 din Campionatul Național de Drift Clasa Street a fost obținută de tânărul Alex Pădurariu, urmat de Alexandru Ion și Valentin Pascal.

„Aici este mediul ideal pentru a-mi dezvolta abilitățile de pilot. Totul este mult mai sigur aici, iar în plus, avem parte de o competiție reală și nu riscăm viața nimănui. Visul meu este să devin un pilot profesionist de drift”, a povestit câștigătorul.

Spectatorii prezenți, a căror intrare pe circuit a fost liberă, au avut ocazia să stea în dreapta unor piloților profesioniști pentru o tură pe circuit. De asemenea, aceștia le-au stat la dispoziție și chiar le-au oferit sfaturi pentru conștientizarea pericolelor din trafic.

Transilvania Motor Ring va fi pe 29 septembrie

Alături au fost și autoritățile, care au venit la rândul lor cu prezentări, dar și cu o campanie de responsabilizare rutieră.

„Pe lângă faptul că ne dorim să îi atragem pe teribiliști în tabăra bună, aceea a fair play-ului și a competiției într-un cadru securizat, și prin care eliminăm un potențial pericol pe de străzi, cu siguranță o parte dintre ei poate face următorul pas.

Pe lângă o educație, cred că în cadrul unor astfel de evenimente putem găsi piloți care să reprezinte, în viitor, România în evenimentele mari de profil din toată Europa”, au anunțat reprezentanții RoDrift, organizația inițiatoare a proiectului.

Ultima etapă a Clasei Street din Campionatul Național de Drift va avea loc tot pe circuitul Transilvania Motor Ring, pe 29 septembrie.

Web design © 2024 Știrea ta