Cartonașul albastru, gata să fie testat în fotbal. Reacția FIFA

Cartonașul albastru, gata să fie testat în fotbal. Reacția FIFA

Cartonașul albastru este gata să fie testat în fotbal, iar jucătorii care comit faulturi tactice sau protestează împotriva deciziilor arbitrului vor fi eliminaţi zece minute, dupa ce vor vedea noua culoare a cartonului disciplinar, anunță The Telegraph, citat de Hotnews.

Această noutate a fost decisă de organismul responsabil cu regulile jocului, IFAB (International Football Association Board), care va începe testarea acestui tip de sancţiune în meciurile din primul eşalon în această vară.

Responsabilii IFAB consideră că atitudinea fotbaliştilor este „un cancer care ucide fotbalul” şi de aceea au decis să intervină pentru a stopa faulturile care împiedică oportunităţile de gol, dar care nu îndeplinesc condiţiile de fi sancţionate cu cartonaş roşu.

Cartonașul albastru, gata să fie testat în fotbal. Reacția FIFA

Cartonașul albastru + cartonașul galben = eliminare

Ar fi pentru prima dată când se va introduce un nou cartonaş disciplinar de la aplicarea cartonaşelor galbene şi roşii, la Cupa Mondială din 1970.

Conform The Telegraph, acest nou protocol va restricţiona cartonaşul albastru la faulturile care întrerup „atacuri promiţătoare” sau la protestele fotbaliştilor.

În plus, un jucător va fi eliminat definitiv dacă primeşte două cartonaşe albastre sau unul albastru şi unul galben şi invers.

Pentru a permite noilor regulamente să capete amploare, iniţial meciurile la cel mai înalt nivel vor fi excluse de la această regulă, deşi Federaţia Engleză de Fotbal doreşte implementarea la partidele de Cupă (masculină şi feminină) din sezonul viitor.

De asemenea, noile cartonaşe nu vor fi folosite la EURO 2024 din Germania şi nici în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

În schimb, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat, recent, pentru The Telegraph, că este total împotriva acestei inovaţii, considerând că „nu mai este vorba de fotbal”.

Mai mult, potrivit aceleiaşi publicaţii, IFAB ar mai fi aprobat ca doar căpitanii de echipă să poată vorbi cu arbitrii, aşa cum este în rugby.

Cartonașul albastru, gata să fie testat în fotbal

Ce spune FIFA despre cartonașul albastru

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a descris ca ”incorect şi prematur” zvonul din presă despre testarea cartonaşelor albastre, transmite DPA.

”Orice astfel de studii, dacă sunt implementate, ar trebui să se limiteze la testarea într-o manieră responsabilă la nivelurile inferioare”, a spus FIFA pe platforma X, fostă Twitter, joi seara.

FIFA a mai precizat că acest subiect, al testării la nivelurile inferioare, va fi discutat la Adunarea Generală a IFAB din 2 martie.

CITEȘTE ȘI

LEWIS HAMILTON, LA FERRARI DIN 2025

VLAD DASCĂLU A RATAT 3 CONTROALE DOPING. CICLISTUL ROMÂN CALIFICAT LA JO 2024 RISCĂ SUSPENDAREA

Web design © 2024 Știrea ta