La cea de-a treia prezență pe traseul de la Dărmănești, brașoveanul Octavian Ciovică – campionul național al categoriei II din sezonul precedent – a bifat al treilea succes din tot atâtea participări, stabilind și un nou record pe cei 2920 de metri ai traseului.
Prima zi a competiției a debutat cu 3 manșe de recunoaștere, unde de fiecare dată întâietatea i-a aparținut lui Emil Ghinea – câștigătorul primei ediții a Trofeului Valea Uzului. La volanul modelului Norma M20-F, pilotul din Mangalia a stabilit timpii de referință manșă după manșă – câștigând inclusiv prima urcare de antrenament cronometrat, apropiindu-se de recordul stabilit la ediția precedentă de Jerome France – absent de la start în acest an.
Ghinea, mai bun în recunoașteri
Balanța cronometrului avea să se încline, însă, în favoarea lui Octavian Ciovică, care la ultima urcare a zilei a găsit resursele necesare pentru a-și detrona adversarul, stabilind nu numai timpul de referință al zilei, ci și un nou record pe cei aproape trei kilometri ai traseului – 01:26,588. Ghinea avea să încheie la doar 6 zecimi de brașovean, în timp ce traseul mai mult tehnic avea să-l avantajeze pe Dominic Marcu, pilotul din Sinaia încheind ziua pe locul 3 la OPEN, respectiv pe prima poziție la categoria automobilelor cu caroserie închisă.
Ciovică, primul în cele două manșe de concurs
Ziua de duminică și, implicit, a doua de concurs avea să fie exclusiv despre Octavian Ciovică, pilotul de sub Tâmpa reușind să-și adjudece – rând pe rând – toate cele 4 urcări, inclusiv pe cele două decisive din concurs, bifând, astfel, a treia victorie din tot atâtea participări pe traseul de la Valea Uzului.
Deși n-a mai reușit să-și doboare propriul record din ziua anterioară, brașoveanul i-a ținut piept rivalului său de la malul Mării Negre, astfel Emil Ghinea a fost nevoit să se mulțumească cu a doua poziție la finalul etapei. Acest lucru înseamnă că raportul din ierarhia Categoriei II revine în echilibru perfect. Asemenea lui Ciovică, Dominic Marcu și-a ținut adversarii la distanță suficientă pentru a urca în premieră pe podiumul absolut al unei etape de viteză în coastă, precum și pentru a-și trece în cont prima victorie la Categoria I.
Și în timp ce Botond Szabó a completat podiumul Categoriei II, unde primele două locuri au fost identice cu cele din clasamentul OPEN, de cealaltă parte, Marcu a fost urmat pe podiumul categoriei turismelor de reșițeanul Claudiu Ciucă și de brașoveanul Florin Durche.
Același Dominic Marcu s-a impus la Electrice, în timp ce Claudiu Ciucă și-a adjudecat – din nou – supremația Grupei 3.
Ovidiu Ponea a obținut victoria Grupei 4, după ce a trecut de Florin Roșca, iar localnicul Sebastian Scîrlet și-a trecut în cont prima poziție a Grupei 5.
Sibianul Alexandru Cazacu câștigat atât în ierarhia Juniorilor, cât și pe cea a Grupei 6, în timp ce la Debutanți întâietatea i-a revenit lui Daniel Arcan.
Una dintre cele mai intense bătălii s-a dat în cadrul Grupei 7, unde Alexandru Krepelka i-a depășit pe Adrian Coteanu și Sorin Huțanu.
Eduard Tontsch s-a impus cu succes în clasamentul OPEN dedicat automobilelor istorice, fiind urmat de Mihai Alexandrescu și Robert Adam
Pentru prima oară, Trofeul „Blană, Frate!” a fost oferit de Team Adi Răspopa și la o etapă de viteză în coastă, Antonia Ioana Tănasie obținând această distincție la finalul etapei de pe Valea Uzului.
Trofeul Valea Uzului 2023 a fost este un eveniment organizat de Team Adi Răspopa și desfășurat sub autoritatea FRAS.
Acțiune cofinanțată de Primăria Orașului Dărmănești.
Partener de mobilitate: Daren Automobile
Partener: Panimon
Partener media: Prima Sport