Djokovic, ingenunchiat de tanarul Rune in finala Mastersului de la Paris

Holger Rune (Danemarca, 18 ATP) a castigat finala turneului ATP Masters 1000 de la Paris, dupa ce l-a invins in finala pe Novak Djokovic (Serbia, 7 ATP), cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, detinatorul titlului din 2021.

Danezul va fi prezent saptamana viitoare la Next Gen ATP Finals, la Milano, in perioada 9-13 noiembrie, unde este vazut printre favoriti, italianul Lorenzo Musetti avand cota 1.60, la Betano, sa castige Grupa Rosie din care mai fac parte Jack Draper, Dominic Stricker si Chun Hsin Tseng.

Cate un singur break a facut diferenta in primele seturi: Nole l-a castigat pe primul cu 6-3, iar Holger a triumfat cu acelasi scor in cel de-al doilea.

Djokovic a fost primul care s-a impus la retur in setul decisiv, a condus cu 3-1, dar a acuzat unele probleme la gamba stanga si a comis din ce in ce mai multe erori. Elevul lui Patrick Mouratoglou a profitat, a recuperat rapid breakul si a trecut in avantaj (6-5).

Rune a rezistat incredibil sub presiune (chiar daca a comis doua duble greseli), a salvat 6(!) mingi de rebreak si a inchis partida la a doua oportunitate, dupa 2 ore si 33 de minute de joc.

Pentru Rune este cea mai importanta victorie a carierei. Danezul de 18 ani a reusit o saptamana perfecta, cu victorii in fata unor jucatori precum Stan Wawrinka, Hubert Hurkacz, Andrey Rublev, Carlos Alcaraz, Felix Auger-Aliassime si Novak Djokovic.

„Nu sunt prea fericit acum, dar imi place personalitatea ta si progresezi la nivel inalt”, i-a spus Djokovic lui Rune, la festivitatea de premiere.

„Te urmaresc de cand eram mic, esti un mare campion si victoria asta inseamna enorm pentru mine”, i-a raspuns Rune lui Djokovic.

In acest sezon, Holger Rune a mai castigat alte doua titluri in circuitul ATP (Munchen si Stockholm), iar dupa acest succes va urca in clasament ATP pana pe locul 10, incepand de luni, 7 noiembrie.

Novak Djokovic si Holger Rune s-au mai intalnit pana acum o singura data, in primul tur de la US Open 2021. Atunci, sarbul s-a impus in patru seturi, scor 6-1, 6-7(5), 6-2, 6-1.

Web design © 2024 Știrea ta