Jerome France Trofeul Maia Mare 2023

Jerome France

Jerome France, victorie cu repetiție în Pasul Gutâi

Jerome France a câştigat etapa a 3-a din cadrul Trofeului Național de Viteză în Coastă Masters 2023 – Trofeul Baia Mare, în Pasul Gutâi, păstrându-și, astfel, supremația pe superbul traseu băimărean, după succesul de anul trecut.

Mai mult, pilotul francez se află la a doua victorie din acest sezon al Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă, preluând șefia provizorie la Categoria II.

La volanul prototipului NormaM20FC, Jerome France a stabilit în manşa 1 şi un nou record al traseului (King of the Hill), cu un timp de 2:45,781, doborând, astfel, recordul stabilit în urmă cu trei sezoane de Emil Nestor (2:52,223), cu un model asemanator.

Poziția secundă a ierarhiei absolute i-a revenit lui Emil Ghinea, după ce brașoveanul Octavian Ciovică – al doilea cel mai rapid pilot al zilei precedente – a fost descalificat, în vreme ce Costel Cășuneanu (Wolf F1 Mistral) a completat podiumul.

Jerome France s-a impus la Categoria II, Mihai Leu, la Categoria I

La numai a treia prezență cu modelul Audi R8 GT3 LMS, Mihai Leu a fost deasupra tuturor, la Categoria I, performanță ce l-a propulsat la șefia provizorie a categoriei, detronându-l pe ocupantului poziției secunde de pe Gutâi, Alexandru Pițigoi.

Același Mihai Leu s-a impus și la Grupa 1, în timp ce podiumul Grupei 2 a fost cucerit de Alexandru Pițigoi. Dudu Șenchea s-a impus la Grupa 3, iar Aurelian Albu și-a adjudecat Grupa 4.

Cătălin Țuțuian a fost câștigător la Grupa 5, Vlad Colceriu, la Grupa 6, în vreme ce, la Eelectrice, Dominic Marcu nu a avut adversar, dar la general a terminat pe 9.

Clasamentele pot fi accesate AICI

Trofeul Baia Mare a fost organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu ACS Auto Blic, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, al Primăriei Municipiului Baia Mare, Primăriei orașului Baia Sprie și companiei Vital.

CITEȘTE ȘI FRAȚII MAIOR, LIDERI LA JUNIOR ERC, DUPĂ RALIUL CEHIEI

Web design © 2024 Știrea ta