Liga Portugal: FC Porto – S.L. Benfica. Primul O Classico al sezonului

FC Porto – Benfica sau O Classico deschide runda a 10-a din Liga Portugal, vineri, incepand cu ora 22:15, pe Estádio do Dragao din Porto.

Gazdele sunt cotate cu 2.38 sa obtina victoria, oaspetii beneficiaza de cota 3.05 pentru aceeasi performanta, in vreme ce un meci cu peste 2 goluri este cotat cu 1.86.

Marele derby, ajuns la episodul 177 in prima liga, le gaseste pe cele doua mari rivale pe primele locuri ale clasamentului, cu Benfica la timona, 25 de puncte, secondata de FC Porto, la 3 puncte distanta, dupa 9 runde.

FC Porto vine se afla intr-o serie de 5 partide castigate, ultima in Cupa, la modesta Anadia, din Liga 3 (6-0). Anterior, trupa lui Sergio Conceicao bifase al doilea succes consecutiv si in Liga Campionilor, la Leverkusen (3-0), dupa doua infrangeri consecutive si inca nu si-a rezolvat calificarea in optimi. In campionat, Porto vine dupa alte doua victorii la rand, 4-1 cu Braga, acasa si 2-0 la Portimonense. Pentru acest derby, va absenta Pepe, accidentat.

De partea cealalta, Benfica este neinvinsa din luna mai a anului trecut, dar acum vine dupa o victorie chinuita in Cupa, la modesta Caldas din Liga 3 (1-1 si 5-3 dupa loviturile de departajere). Anterior, trupa lui Roger Schmidt remizase cu PSG, la Paris (1-1), si este neinvinsa dupa patru runde, rezultate care i-au asigurat, in mare masura, calificarea in optimi. In campionat, Benfica vine dupa o victorie, acasa, cu Rio Ave (4-2). Pentru acest derby, vor absenta Lucas Verissimo si Morato, accidentati.

Ultimul duel dintre cele doua mari rivale s-a consumatin luna mai, la Lisabona, unde FC Porto s-a impus cu 1-0. Ultimul succes al Vulurilor in fata Dragonilor s-a inregistrat in martie 2019, in campionat, chiar la Porto, 2-1.

ECHIPELE PROBABILE:

Porto: Costa – Mario, Cardoso, Carmo, Zaidu – Otavio, Uribe, Eustaquio, Pepe – Evanilson, Taremi

Benfica: Vlachodimos – Gilberto, A. Silva, Otamendi, Grimaldo – Fernandez, Aursenes – Goncalves, Mario, R. Silva – Ramos

Web design © 2024 Știrea ta