Mircea Lucescu revine în Giulești: „Mă întorc și eu acasă!”

Mircea Lucescu (77 de ani) a confirmat faptul că va reveni pe Stadionul Giulești cu echipa sa, Dinamo Kiev, pentru a disputa meciurile de pe teren propriu din preliminariile Conference League, din cauza confictului care are loc în Ucraina.

Echipa din Ucraina a primit aviz favorabil pentru a-și disputa meciurile de pe teren propriu din Conference League pe stadionul Rapidului. Trupa antrenată de Mircea Lucescu a terminat pe 4 anul trecut și va evolua în preliminarii.

Până acum, Lucescu trebuia să meargă până în Polonia pentru a disputa aceste partide, însă această decizie l-a bucurat, întrucât distanța este mai mică, iar România este casa lui. Dinamo Kiev va juca direct în turul III preliminar al Conference League cu învingătoarea dintre Ararat și Aris Salonic. Meciul din Armenia s-a terminat la egalitate, scor 1-1, iar joi este returul.

Dinamo Kiev va juca în Giulești pe 17 august

Meciul pe care Dinamo Kiev îl va disputa pe stadionul Rapidului va avea loc pe 17 august, iar Mircea Lucescu este încântat de această decizie. El a declarat faptul că îi așteaptă la meci pe fanii Rapidului și a prezentat motivele pentru care a solicitat ca echipa sa să joace la București. El a menționat faptul că, în cazul în care Dinamo Kiev se va califica în grupele competiției, atunci meciurile de pe teren propriu le va disputa tot pe stadionul giuleștenilor.

„Da, e oficial. A fost iniţiativa mea să jucăm pe Giuleşti pentru că anul trecut a fost foarte greu cu Polonia, distanţele foarte mari. În al doilea rând, mizez pe suporterii lui Rapid care sunt iubitori de fotbal şi pesemne nu vor scăpa ocazia să fie prezenţi şi la meciul nostru.

Noi jucăm de foarte mult timp fără suporteri… deloc. Ar trebui să încercăm să mai jucăm şi cu suporteri. Sunt şi mai mulţi ucraineni în Bucureşti. Stadionul crează o atmosferă extrem de plăcută şi de favorabilă fotbalului. Mă întorc şi eu acasă. (Reporter: O să jucaţi şi în grupe pe Giuleşti, dacă vă calificaţi?) Bineînţeles. Dacă ajungem, vom juca la Bucureşti”, a declarat Lucescu, pentru AS.ro.

În cariera sa, Mircea Lucescu a antrenat în România pe Corvinul Hunedoara, Dinamo și Rapid, plus naționala României, în Italia pe Pisa, Brescia, Reggiana, Inter Milano, în Turcia pe Galatasaray, Beșiktas și reprezentativa Semilunei, în Rusia pe Zenit Sankt Petersburg, iar în Ucraina pe Shakhtar Donetsk și Dinamo Kiev.

Web design © 2024 Știrea ta