Novak Djokovic – Casper Ruud, finala Turneului Campionilor

Norvegianul Casper Ruud a obtinut calificarea in finala Turneului Campionilor de la Torino, dupa ce s-a impus, in a doua semifinala, in fata lui Andrey Rublev, scor 6-2, 6-4, si va disputa ultimul act impotriva lui Novak Djokovic.

Ruud este cotat cu 4.10 sa castige, in premiera trofeul, in vreme ce succesul lui Djokovic beneficiaza de cota 1.25, care ar egala recordul detinut de Roger Federer, cu 6 astfel de trofee.

Ruud si-a depasit, astfel, performanta din 2021, atunci cand s-a oprit in semifinalele turneului, dupa infrangerea in fata lui Daniil Medvedev.

Novak Djokovic (35 de ani, locul 8 ATP) si Casper Ruud 23 de ani, 4 ATP) s-au intalnit pana acum de trei ori si de fiecare data s-a impus fostul lider mondial. Ultima intalnire a avut loc in luna mai a acestui an, pe zgura, in semifinalele de la Roma, intr-o partida castigata de sarb cu 6-4, 6-3.

De altfel, Casper Ruud nu a reusit pana acum sa castige vreun set in fata lui Djokovic. Cei doi s-au intalnit si anul trecut la Torino, in faza grupelor.

„E un jucator care nu are prea multe slabiciuni. Dar stiti, e si el om. A avut un an grozav, chiar daca a fost ghinionist, cu toate lucrurile care i s-au intamplat. Dar este om, a pierdut acum doua saptamani cu Rune in finala de la Paris”, a spus Ruud, dupa ce a obtinut calificarea in ultimul act.

Daca va castiga finala, Casper Ruud poate reveni pe locul 2 in clasamentul ATP. in cazul unei infrangeri, el are asigurat locul 3, ceea ce ar reprezenta cea mai buna clasare a sa la finalul unui sezon.

Pentru Djokovic, indiferent de rezultatul din finala, va fi o revenire in Top 5, pentru prima oara dupa 11 iulie 2022 si, mai mult, daca se va impune si acum va intra in posesia premiului de 4,74 milioane de dolari, pe care ATP il acorsa celui care termina turneul neinvins.

Web design © 2024 Știrea ta