Turul Franței 2023: Pogacar își ia revanșa în fața lui Vingegaard. Danezul, în galben

Etapa a 6-a din Turul Franței 2023, a doua din Pirinei, a oferit un nou spectacol de zile mari, cu Tadej Pogacar în postura de câștigător, slovenul reușind să-și spele toate păcatele din runda precedentă.

Etapa a început cu un atac puternic din partea lui Wout van Aert, urmat de alți 12 rutieri, printre care Julian Alapphilipe, Matteo Trentin și Benoit Crosnefroy. Imediat li s-au alăturat alti 7 cicliști, grup în care se afla și Mathieu van der Poel.

Olandezul de la Alpecin-Deceuninck a accelerat pe prima coborâre a zilei încercând să se desprindă de restul evadaților, însă tactica nu a funcționat și l-a costat pe cea de-a doua urcare a zilei.

În spate, plutonul condus de Jumbo Visma a avut grijă ca Jonas Vingegaard să fie în siguranță, în timp ce tricoul galben, Jay Hindley, nu a putut ține pasul cu ei, pe Col du Tourmalet.

Câștigătorul ediției trecute din Turului Franței, Vingegaard, s-a desprins de colegii lui de echipă și a plecat, alături de Tadej Pogacar, în urmărirea evadării.

Ecartul dintre cele două grupuri a scăzut rapid, iar cei doi principali favoriți au trecut în fruntea cursei. În ultimii 5 km, pe ultima cățărare a zilei (Cauterets-Cambrasque), Vingegaard și Pogacar rulau unul în spatele celuilalt.

La scurt timp, Pogacar a atacat și s-a îndepărtat rapid de rivalul său, spre a 10-a victorie de etapă din Marea Buclă. Vingegaard a reușit să limiteze pierderile, venind la 24 de secunde în urma câștigătorului (28 cu tot cu secundele de bonificație), in vreme ce podiumul zilei a fost completat de norvegianul Tobias Halland Johannessen (UNO X).

Jai Hindley a terminat pe locul 6, la aproape 3 minute de învingător, astfel că tricoul galben a fost preluat de Jonas Vingegaard, urmat în clasamentul general de Tadej Pogacar, la 25 de secunde și de Jay Hindley, la 1:34.

După această rundă, cotele pentru câștigarea Turului Franței 2023 s-au schimbat din nou. La Unibet, Jonas Vingegaard are acum 1.80 să-și pastreze tricoul galben, urmat de Tadej Pogacar, cota 2.10, în vreme ce Jai Hindley are cota 41.00.

Vineri urmează o etapă pentru sprinteri, pe un traseu lejer de 169,9 kilometri, intre Mont-de-Marsan și Bordeaux.

Top 10 etapa a 6-a din Turul Franței 2023

1 Tadej Pogacar 3:54:27

2 Jonas Vingegaard +0:24

3 Tobias Johannessen +1:22

4 Ruben Guerreiro +2:06

5 James Shaw +2:15

6 Jai Hindley +2:39

7 Carlos Rodriguez +2:39

8 Simon Yates +2:39

9 Adam Yates +3:11

10 Romain Bardet +3:12

Web design © 2024 Știrea ta