Turul Italiei 2023: Andreas Leknessund preia tricoul roz de la Remco Evenepoel

Belgianul Remco Evenepoel a predat tricoul roz norvegianului Andreas Leknessund (DSM), cel care a făcut parte din evadarea zilei și a încheiat al doilea in runda a 4-a, desfășurată pe un traseu de 175 de kilometri între Venosa și Lago Laceno.

Etapa, 3 cățărări de categoria a 2-a, a fost câștigată de francezul Aurelien Paret-Penintre, după un sprint în doi. Rutierul echipei AG2R Citroen fusese distanțat pe ultima cățărare a zilei (Colle Molella) de Leknessund, dar a revenit miraculos și la final a obținut, la cei 27 de ani ai săi, prima victorie într-un Mare Tur.

Podiumul etapei a fost completat de letonul Tom Skujins de la Trek-Segrafredo, acesta impunându-se în fața lui Vincenzo Albanese, după un alt sprint în doi.

Aurelien Paret-Penintre este al 44-lea ciclist din Franța care a câștigat o etapă din Turul Italiei și primul după Victor Lafay, în 2021.

Plutonul a sosit cu o întârziere de 2 minute și o secundă, iar Remco Evenepoel a sosit pe locul 19. Prin urmare, Evenepoel a predat tricoul roz pentru 28 de secunde lui Leknessund. Cu toate astea, în etapa a 5-a, Evenepoel va îmbrăca tricoul alb pentru cel mai bun tânăr din competiție, clasat în urma lui Leknessund și în acest top.

Leknessund, 23 de ani, este doar al doilea rutier din Norvegia care ajunge să îmbrace tricoul roz în Turul Italiei, după Knut Knudsen în 1975, având cota 19.00 să termine pe podium actuala ediție, în vreme ce Evenepoel rămâne principalul favorit, cotat cu 1.57.

Web design © 2024 Știrea ta