11.000 de participanți la Maratonul de la Ciudad de Mexico, descalificați!

11.000 de alergători, descalificați la un maraton din Mexic! Motivul este uluitor

Aproximativ 11.000 dintre cei 30.000 de participanţi la cea de-a 40-a ediţie a maratonului de la Ciudad de Mexico, desfășurată pe 27 august, au fost descalificaţi.

Motivul este uluitor: toți cei 11.000 de alergători au utilizat vehicule şi transportul în comun pe parcursul traseului de 42,195 km, informează AGERPRES, care citează L’Equipe!

Mii de alergători au trişat pentru a termina cursa maraton mai repede

Pe baza informaţiilor furnizate de cipurile electronice ale concurenţilor şi a investigaţiilor efectuate de organizatorii maratonului, desfăşurat pe 27 august în capitala mexicană, s-a stabilit că mii de alergători au trişat pentru a termina cursa mai repede, apelând în acest scop la diverse surse de transport.

11.000 de participanți la Maratonul de la Ciudad de Mexico, descalificați!
11.000 de participanți la Maratonul de la Ciudad de Mexico, descalificați!

Institutul Sportiv din Mexic a anunţat la câteva zile după cursă că „va proceda la identificarea cazurilor în care participanţii la XL Maraton de Mexico Telcel 2023 au dat dovadă de o atitudine nesportivă în timpul evenimentului şi le va invalida timpii”.

Mai multe persoane au depus plângeri anonime pentru a denunţa tehnici frauduloase în timpul cursei, potrivit sursei citate. În apărare, mai mulți alergători au susținut că trackerul lor electronic nu a funcționat corect, ceea ce a dus la faptul că timpul lor nu a fost înregistrat cu precizie în timp ce treceau prin punctele de control.

Cursa de elită masculină de la Maratonul din Mexic a fost câștigată de bolivianul Hector Garibay, cu un timp de 2:08:23, în timp ce Celestine Chepchirchir, din Kenya, a triumfat la feminin, cu 2:27:17.

Situaţia este similară cu cea de la ediţia 2017 a maratonului de la Ciudad de Mexico, când aproximativ 6.000 de alergători au fost descalificaţi după ce s-a dovedit că au trişat în timpul cursei, adaugă L’Equipe, care constată cu tristeţe că „nimic nu s-a schimbat cu adevărat şase ani mai târziu…”.

Mai mult, organizatorii acestui maraton au anulat rezultatele altor 3.090 de alergători în urma cursei din 2018.

CITEȘTE ȘI CUPA ROMÂNIEI: CUM ARATĂ CELE 4 GRUPE ȘI PROGRAMUL. FCSB ȘI DINAMO, ÎN ACEEAȘI GRUPĂ

Web design © 2024 Știrea ta