Nicolae Ciuca si Maia Sandu

Noi poduri peste Prut vor fi construite, a anunțat Nicolae Ciucă

Noi poduri peste Prut vor fi construite, a anunțat Nicolae Ciucă

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit miercuri cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, iar printre temele abordate a fost și domeniul transporturilor.

Cei doi oficiali au discutat și despre susţinerea pe care Bucureștiul o acordă Chișinăului pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Am avut bucuria unui nou dialog foarte bun cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Mai ales că a venit la București pentru un moment foarte important, respectiv participarea Republicii Moldova la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări.

Am discutat despre susținerea pe care o acordăm Moldovei pe drumul său european, în vederea deschiderii negocierilor de aderare și i-am transmis felicitările României pentru modul în care Chișinăul a implementat cele nouă recomandări ale Comisiei Europene.

Parlamentul European a votat deja o rezoluție (susținută de toți europarlamentarii PNL) prin care solicită Comisiei începerea negocierilor cu Moldova până la sfârșitul acestui an”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Noi poduri peste Prut vor fi construite, a anunțat Nicolae Ciucă după întâlnirea cu Maia Sandu
Noi poduri peste Prut vor fi construite, a anunțat Nicolae Ciucă după întâlnirea cu Maia Sandu

Noi poduri peste Prut vor fi construite

„Pe zona energetică, interconectarea cu România este deja o realitate, țara noastră având disponibilitatea și capacitatea de a furniza peste Prut atât gaze naturale, cât și electricitate.

Transgaz va prelua – prin subsidiara sa moldoveană – activitatea de operare, exploatare, dispecerizare și transport a gazelor naturale din țara vecină. Asigurarea securității energetice a Republicii Moldova în acest mod a fost un proiect pe care l-am susținut ca premier și pe care îl susțin și acum.

De asemenea, în domeniul transporturilor, vor fi construite noi poduri peste Prut, care vor mări numărul de puncte de trecere a frontierei. Astfel, legăturile dintre cele două țări se vor îmbunătăți considerabil”, a adăugat el.

Ciucă: „Mitropolia Basarabiei este un proiect de suflet”

„În dialogul nostru, am reiterat solicitarea referitoare la transmiterea către Mitropolia Basarabiei a clădirii fostului seminar teologic din Chișinău. Pentru mine, Mitropolia Basarabiei este un proiect de suflet, dar și un proiect strategic pe care voi continua să îl sprijin.

Prezența Bisericii Ortodoxe Române în Republica Moldova, prin Mitropolia Basarabiei, înseamnă România și Europa peste Prut. Toți românii creștini ortodocși din jurul României trebuie să aibă acces nemijlocit la Biserica Ortodoxă Română”, a mai scris Ciucă.

CITESTE SI DOVADA CĂ GEORGE SIMION ARE INTERDICȚIE DE INTRARE ÎN UCRAINA TIMP DE 3 ANI

Web design © 2024 Știrea ta