Foto: Inquam Photos / George Călin

Dovada că George Simion are interdicție de intrare în Ucraina timp de 3 ani

Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat oficial, printr-un document, faptul că liderul partidului  AUR, George Simion, are o interdicție de 3 ani de intrare pe teritoriul statului ucrainean.

„În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (George Simion) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”, se arată în răspunsul oferit pentru Podul.ro, care precizează că cei 3 ani ar expira în martie 2024, însă e mai mult decât previzibil că interdicția va fi prelungită.

Solicitarea Podul.ro către Serviciul de Securitate al Ucrainei vine ca urmare a dezvăluirilor făcute de ex-ministrul Apărării din Republica Moldova, unionistul Anatol Șalaru, dar și ca urmare a dezvăluirilor jurnaliștilor de la obozrevatel.com (publicație ucraineană de limba rusă) în legătură cu întâlnirile pe care liderul AUR, George Simion, le-ar fi avut cu rezidentul FSB de la Cernăuți.

George Simion a avut o întâlnire, în urma că 12 ani, cu un șef al seviciul secret rusesc FSB

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, a declarat, în martie, că George Simion a avut o întâlnire, în urma că 12 ani, cu un șef al seviciul secret rusesc FSB.

Fostul ministru moldovean a susținut că informația i-a fost adusă la cunoștință de directorul SIS (Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova) de la acea vreme, care „era foarte bine informat”. De asemenea, el a precizat că nu a văzut niciun document oficial în acest sens.

George Simion
Foto: Inquam Photos / George Călin

Simion a respins acuzația, afirmând că fostul ministru moldovean e o „conservă”: „A ieșit o conservă de la Chișinău să spună că Simion s-a văzut cu șeful securității din Rusia la Cernăuți. Minciună. Nu m-am văzut în viața mea cu Tcaciuc de care zice Șelaru, nici cu șeful spionajului rusesc”, a spus Simion.

Pe de altă parte, un general ucrainean din serviciile de spionaj a afirmat în luna aprilie că un ofițer al serviciului secret SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o întâlnire a deputatului român George Simion cu serviciile speciale rusești.

„În ceea ce privește un alt politician român, deputatul George Simion, și contactele sale cu reședința serviciilor speciale rusești din Ucraina, (generalul) Skipalski a declarat că un ofițer SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o astfel de întâlnire”, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

CITEȘTE ȘI CÂT PLĂTEȘTE ROMÂNIA PENTRU 32 DE AVIOANE F-35 LIGHTNING II

Web design © 2024 Știrea ta