În Corabia se pregătește cea mai mare saramură oltenească de pește

În Corabia se pregătește cea mai mare saramură oltenească de pește. Se oferă gratuit 500 de porții

Autoritățile locale din Corabia au anunțat că vor prepara vineri, 8 septembrie, cea mai mare saramură oltenească de peşte, pe faleza Dunării.

Evenimentul gastronomic va fi organizat în cadrul unui proiect de promovare turistică a oraşului.

Primii 500 de participanţi vor primi gratuit o porţie din saramura oltenească de peşte şi mămăligă, au anunţat organizatorii.

„Vineri, 8 septembrie, în cadrul proiectului de promovare turistică, organizăm un eveniment gastronomic pe Faleza Dunării Corabia. Vom promova cea mai mare saramură oltenească de peşte alături de alte vedete ale bucătăriei tradiţionale olteneşti: proţap de viţel, grătar de mici şi pastramă de oaie, mâncare de raci (ardei), fasole cu afumătură, scoici, pâine la ţăst, produse de cofetărie, toate udate cu multă bere rece în acorduri de muzică populară oltenească”, au informat organizatorii într-o postare pe Facebook.

În Corabia se pregătește cea mai mare saramură oltenească de pește
În Corabia se pregătește cea mai mare saramură oltenească de pește

În Corabia se pregătește cea mai mare saramură oltenească de pește

Celelalte produse culinare ce vor fi preparate vineri la evenimentul gastronomic din Corabia vor putea fi obţinute contra cost.

Evenimentul gastronomic de la Corabia va începe la ora 14:00 şi se integrează într-un proiect de promovare turistică a oraşului prin care se vor mai realiza:

– şabloane grafice pentru produsele locale; o strategie turistică a oraşului;

– totemuri pentru Zona pescărească şi localităţile din această zonă;

– indicatoare şi panouri turistice pentru obiectivele din oraş;

– hartă turistică a oraşului Corabia şi a Zonei pescăreşti.

Totodată, prin proiectul de promovare turistică va fi organizată o caravană locală, „Vedere din Corabia”, ce se va concretiza în amplasarea câte unei cabine foto în patru puncte din oraş cu vederi reprezentantive.

Astfel, localnicii şi turiştii îşi vor putea face fotografii pe care le vor primi pe loc, alături de un plic timbrat (intern şi UE) ce poate fi expediat prin intermediul Poştei Române.

CITEȘTE ȘI TEHNOLOGIA PLASMACLUSTER DE LA PURIFICATOARELE SHARP DEMONSTREAZĂ EFECTELE BENEFICE ASUPRA PERFORMANȚEI CEREBRALE

Web design © 2024 Știrea ta