Alegeri 2024. PSD-PNL a decis: alegeri comasate + liste comune la europarlamentare

Alegeri 2024. PSD-PNL a decis: alegeri comasate + liste comune la europarlamentare. VIDEO

Alegeri 2024. PSD-PNL a decis: alegeri comasate + liste comune la europarlamentare, pe 9 iunie. S-a luat această decizie în urma celei mai recente întâlniri dintre liderii PSD și PNL de miercuri, 21 februarie. 

Astfel, coaliția a stabilit aproape în întregime calendarul alegerilor din România în 2024: alegeri comasate + liste comune la europarlamentare, pe 9 iunie, alegerile prezidențale,  în septembrie (există trei variante pentru cele două tururi de scrutin), iar alegerile parlamentare vor fi organizate în luna decembrie.

Calendarul alegeri 2024

9 iunie – alegeri europarlamentare și locale
septembrie – alegeri prezidențiale
8 decembrie – alegeri parlamentare.

Alegeri 2024. Nicolae Ciucă: „Nu ne permitem să fragilizăm tot ce ține de stabilitatea țării”

La nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar pentru europarlamentare să existe o listă comună. Am avut în vedere tot ceea ce s-a întâmplat de la final anului 2021 când această coaliție și-a asumat guvernarea reușind să treacă românia printr-o serie de crize succesive și suprapuse”, a spus Nicolae Ciucă miercuri seara.

„În această perioadă nu ne permitem să fragilizăm tot ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice. PNL a mandatat executivul partidului să discute în coaliție și să agreeze această formulă de comasare a alegerilor europarlamentare cu listă comună și alegrile locale prin forțe proprii”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Alegeri 2024. PSD-PNL a decis: alegeri comasate + liste comune la europarlamentare.
Nicolae Ciucă

Alegeri 2024. Marcel Ciolacu: „Alegerile prezidențiale: 1-15, 8-22 sau finalul lunii septembrie”

„Numai cele două mari partide se pot uni și pot face față unui val extremist. Niciuna dintre cele două forțe politice nu se pot angaja singure în această luptă”, a spus Marcel Ciolacu miercuri seara.

„În trecut, România a mai luat astfel de decizii. Așa am putut reuși să intrăm în UE și NATO. Acum avem două obiective la fel de importante: intrarea în Schengen și în 2026 România să fie membră OECD. Este un parcurs cu reforme, la fel și implementarea PNRR. Nu văd nimic nedemocratic să-ți asumi nișlte lucruri bune pentru români și pentru România”, a mai spus premierul României.

„În afară de comasare și o alianță electorală pentru europarlamentare, în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale: 1-15, 8-22 sau finalul lunii septembrie – una dintre aceste trei variante. Consider că cea de mijloc și data de 8 decembrie pentru alegerile generale. De ce se decalează acest calendar? Sincer nu văd nimic neobișnuit”, a spus Marcel Ciolacu.

Alegeri 2024. PSD-PNL a decis: alegeri comasate + liste comune la europarlamentare.
Marcel Ciolacu

MAI MULTE DETALII AICI

CITEȘTE ȘI

DONALD TRUMP, GĂSIT VINOVAT ȘI OBLIGAT SĂ PLĂTEASCĂ PESTE 350 DE MILIOANE DE DOLARI. VIDEO

Web design © 2024 Știrea ta