Donald Trump obligat să plătească peste 350 de milioane de dolari

Donald Trump, găsit vinovat și obligat să plătească peste 350 de milioane de dolari. VIDEO

Un judecător din New York l-a obligat pe Donald Trump să plătească peste 350 de milioane de dolari într-un caz istoric de fraudă.

O sumă mult mai mare decât cele 250 de milioane de dolari pe care procuroarea generală a statului (echivalentul unui ministru regional al justiţiei) Letitia James o solicitase în plângerea sa din toamna anului 2022 şi care a declanşat procesul civil pentru fraude financiare în faţa tribunalului din New York, unde Donald Trump şi fiii săi Donald Jr şi Eric au depus mărturie din octombrie.

Donald Trump obligat să plătească peste 350 de milioane de dolari
Donald Trump și Letitia James

Donald Trump obligat să plătească peste 350 de milioane de dolari

Potrivit BBC News, fostului președinte i s-a interzis, de asemenea, să își mai folosească funcția de director de companie în statul New York timp de trei ani.

Fiii săi, Donald Trump Jr și Eric Trump, au fost, de asemenea, amendați cu 4 milioane de dolari fiecare.

Trump a negat orice vină, încă din ianuarie, fostul președinte al SUA calificând cazul drept o „fraudă împotriva mea” și o „vânătoare de vrăjitoare politice”.

Trump, cei doi fii şi grupul Trump Organization sunt acuzaţi de justiţia civilă din New York că au umflat colosal în anii 2010 valoarea zgârie-norilor, a hotelurilor de lux sau a terenurilor de golf aflate în inima imperiului lor pentru a obţine împrumuturi mai favorabile de la bănci şi condiţii mai bune de asigurare.

Cazul face parte dintr-o avalanșă de probleme juridice cu care se confruntă Trump în campania electorală în care se confrunta cu președintele Joe Biden pentru alegerile din noiembrie 2024.

Trump este pus sub acuzare la Washington și în Georgia pentru încercările sale de a anula rezultatul alegerilor din 2020, în Florida pentru modul în care a gestionat documentele clasificate la plecarea din funcție, și la New York pentru plățile de bani pentru tăinuire făcute unei vedete porno înainte de alegerile din 2016.

Trump a pledat nevinovat și a negat orice abatere în toate cazurile.

Web design © 2024 Știrea ta