Femei vs bărbați la volan: Titi Aur a tras consluzia

Femei vs bărbați la volan: Titi Aur a tras concluzia. VIDEO

Femei vs bărbați la volan. Titi Aur, fostul pilot de raliuri ajuns expert în conducerea defensivă, a vorbit despre diferența între bărbați și femei, atunci când se află la volan. Fostul campion al Romaniei la raliuri spune că ambele genuri stăpânesc mașina la fel de bine sau la fel de puțin bine, în situații limită.

Acesta a mai precizat, în emisiunea DC Conducem de la DC News, că ambele categorii sunt la egalitate, fără a lua în calcul excepțiile.

Femei vs bărbați la volan: Titi Aur a tras concluzia

„Concluzia noastră, cei din conducerea defensivă, este că, din punct de vedere al simțul efectiv al mașinii, al talentului, al îndemânării, este egalitate perfectă între bărbați și femei. Doar că bărbații sunt mai de deciși și mai siguri pe ei, femeile sunt mai timide. Dar când ajung în situații limită stăpânesc mașina la fel de bine sau la fel de puțin bine, la egalitate.

Femeile fac parte din cursanții noștri care trebuie ridicați, în sensul că trebuie crescut gradul de încredere, pentru că pot să facă lucruri cu mașina. Ele nu cred că pot sau nu încearcă sau nu au acel tupeu sau nu au acea obrăznicie, acea agresivitate. Bărbatul e mai agresiv, mai puternic, se sperie mai greu, femeia pleacă mai timidă”, a spus Titi Aur.

Femei vs bărbați la volan: Titi Aur a tras consluzia
Titi Aur

Titi Aur a ținut să precizeze că, evident, există și excepții de la regulă: „sunt și bărbați foarte timizi și femei foarte agresive, dar alea sunt chiar excepțiile.”

România, „campioană” la accidente rutiere

România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere. Potrivit Institutului Național de Statistică, pe drumurile patriei au loc, zilnic, peste 70 de accidente. Mai mult de 70% dintre ele se întâmplă în timpul zilei, iar 87% au loc pe carosabil uscat.

În 2022 s-au produs, în medie, zilnic, 76 de accidente, ceea ce înseamnă, într-un singur an, peste 28.000 de accidente în toată țara. În urma acestor accidente, în fiecare zi, au decedat, în medie, patru români.

În total, aproape 1.500 de oameni au decedat pe drumurile din România iar circa 3.500 au fost rănite. La nivel european, cele mai sigure drumuri sunt în Suedia (18 decese la un milion de locuitori), în timp ce România (93 decese la milionul de locuitori) a raportat cea mai mare rată în 2021, an pentru care avem agregate cifrele la nivel de UE.

CITEȘTE ȘI STUDIU CARVERTICAL: 4 DIN 5 MAȘINI BMW AU FOST IMPLICATE ÎNTR-UN ACCIDENT

Web design © 2024 Știrea ta