Simona Halep cere daune de 10 milioane de euro

Simona Halep cere daune de 10 milioane de euro. Reacția companiei Quantum Nutrition

Simona Halep (32 de ani) a dat în judecată compania Quantum Nutrition, care a produs suplimentele nutriţionale din cauza cărora consideră că a fost testată pozitiv şi a fost suspendată 4 ani pentru dopaj.

După audierile de la TAS, presa internațională a scos la iveală faptul că Simona Halep ar fi dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul nutritiv contaminat, informează Reuters.

Simona Halep cere daune de 10 milioane de euro
Simona Halep

Simona Halep cere daune de peste 10 milioane $

Conform sursei, sportiva din Constanța cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după testul pozitiv la Roxadustat, din 2022, de la US Open.

Ce reacție are compania Quantum Nutrition

Jurnaliștii de la publicația First Sportz subliniat faptul că reprezentanții Quantum Nutrition au preferat să păstreze tăcerea și nu au făcut niciun comentariu până la acest moment.

Aceștia amintesc de poziția fermă a canadienilor, care nu vor să-și asume responsabilitatea după ce sportiva noastră a fost suspendată.

„Compania nu a emis niciun comunicat, după ce a fost dată în judecată de Halep. Canadienii au vorbit despre incident doar în octombrie 2023, după ce sportiva fusese suspendată.

Kostas Koveos, actualul CEO al Quantum Nutrition, a refuzat să-și asume responsabilitatea pentru această problemă. El a negat orice rol al companiei în cazul aflat în desfășurare.

Anterior, John Koveos, fondatorul companiei, o acuzase pe Halep că încearcă să scoată compania drept țap ispășitor pentru faptele sale greșite”, notează jurnaliștii de la First Sportz.

Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari
Quantum Nutrition

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, 17 februarie, jurnaliștii de la CNN au contactat și ei compania Quantum Nutrition pentru a solicita o reacție, însă fără succes.

„CNN a contactat Quantum Nutrition, precum și pe avocații Simonei Halep pentru comentarii”, notează britanicii, într-un material în care scriu despre lupta în instanță pe care a început-o Simona Halep.

Singura reacție venită din partea Quantum Nutrition

Așa cum au amintit și jurnaliștii de la First Sportz, singura reacție din partea Quantum Nutrition a venit în octombrie 2023, atunci când John Koveos, CEO-ul companiei, a făcut următoarele declarații într-un interviu pentru The Glob and Mail:

„Simona Halep avea nevoie de cineva pe care să dea vina. Quantum Nutrition furnizează produse pentru sute de sportivi, inclusiv olimpici, jucători din CFL (n.r. – Liga Canadiană de Fotbal) și NHL (n.r. – Liga Națională de Hochei). Compania are un registru curat de 100% pentru toți sportivii și aceștia sunt testați în mod regulat.

În plus, Halep nu a fost singurul sportiv care a folosit acel produs în acea zi (n.r. – la US Open 2022)”, a declarat John Koveos, în octombrie 2023.

John Koveos

CITEȘTE ȘI

COMUNICAT ANAD, DUPĂ SUSPENDAREA PRIMITĂ DE HALEP + REACȚIA ITIA

VLAD DASCĂLU A RATAT 3 CONTROALE DOPING. CICLISTUL ROMÂN CALIFICAT LA JO 2024 RISCĂ SUSPENDAREA

Web design © 2024 Știrea ta