Ali Carter, pentru a doua oară campion la Mastersul German

Ali Carter, 43 de ani, a redevenit campion la Mastersul German, după ce l-a învins in finală pe Tom Ford, cu scor de 9-3.

În aceste condiții, șansele lui Ali Carter pentru câștigarea titlului mondial au mai crescut, Unibet oferind cota 51,00, în vreme ce Ronnie O’Sullivan rămâne principalul favorit, cota 5,00.

Acesta este al doilea său titlu la turneul berlinez, dupa cel din 2013, al 8-lea din intreaga carieră și primul după o pauză de peste 6 ani.

Cel care a pierdut două finale de Campionat Mondial, ambele în fața lui Ronnie O’Sullivan, l-a învins clar în ultimul act al Mastersului German pe Tom Ford, aflat la prima finală din carieră.

Ford a început mai bine și a câștigat primele două frame-uri, dar cel supranumit „Căpitanul” a legat o serie de 6 jocuri, distanțându-se la 6-2.

Ford a păstrat suspansul adjudecându-și ultimul joc al primei sesiuni, dar la revenirea în arenă Carter a fost imbatabil și nu a mai lăsat niciun frame în mai puțin de o oră și jumătate, castigand cu scorul de de 10-3.

Pe lângă prestigiosul trofeu, Carter s-a ales și cu suma de 80.000 de lire sterline, ceea ce îl va readuce în Top 16 mondial.

Ali Carter a învins de două ori cancerul

În vara lui 2013 Ali Carter anunța că i-a fost descoperit un cancer testicular. La nici un an distanță a fost nevoit să recunoască faptul că boala a recidivat, de această dată afectându-i plămânii, de fiecare dată reușind să îndepărteze boala. Din 2003, Carter suferă şi de boala Crohn, o afecţiune inflamatorie intestinală cronică.

  • 2 este cea mai înaltă poziție ocupată în clasamentul general mondial de Ali Carter, de-a lungul carierei.
Web design © 2024 Știrea ta