Recomandari pentru Black Friday

ANPC, recomandări pentru Black Friday 2023: „Gratis este doar cașcavalul din cursa de șoareci”

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a transmis un mesaj celor care sunt pregătiți să achiziționeze produse de Black Friday.

Șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a notat într-o postare pe Facebook, că, în special în perioada marilor reduceri de preţuri, cum este Black Friday, consumatorii trebuie să se informeze cât mai bine asupra produselor pe care vor să le cumpere şi să acorde atenţie tuturor detaliilor.

ANPC, recomandări pentru Black Friday 2023

”Reducerile mari de preţ, într-o anumită perioadă, sunt binevenite atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici. Pentru a beneficia de aceste reduceri şi a le fi respectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să acorde atenţie tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de preturi, cum este Black Friday.

De asemenea, recomandăm verificarea preţurilor prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele electronice. Pentru cumpărături avantajoase în perioada ofertelor de Black Friday, citiţi cu atenţie caracteristicile produsului şi verificaţi daca acesta corespunde cu adevărat dorinţelor şi nevoilor dumneavoastră”, a transmis Paul Anghel.

ANPC, recomandări pentru Black Friday 2023

El a adăugat că pot fi făcute în deplină siguranţă cumpărăturile, dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii: o listă cu produsele pe care clienţii doresc să le cumpere şi cu prețurile actuale ale acestora.

”Astfel veţi fi informat cu privire la reducerile de prețuri; verificaţi stocul existent; verificaţi preţul afişat şi dacă acesta este integral (conţine sau nu TVA); Verificaţi dacă preţul include şi costul de livrare.

În cazul în care comandaţi online, verificaţi, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când aţi ales produsul; dacă aveţi nelămuriri, contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care comerciantul raspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii vânzătorului”, recomandă Anghel.

ANPC, recomandări pentru Black Friday 2023:

CITEȘTE ȘI Propietarul magazinelor Mega Image cumpără rețeaua Profi din România

Web design © 2024 Știrea ta