AO 2023: Romania a ramas fara nicio jucatoare la simplu

Irina Begu, ultima reprezentanta a Romaniei ramasa in competitia de simplu de la Australian Open, din cele 5 prezente la start, a fost eliminata, in turul 2, de Laura Siegemund din Germana, desi isi adjudecase primul set, scor 7-5, 5-7, 3-6.

In acest moment, Iga Swiatek este cotata cu 1,75, la Betano, sa castige primul sfert al tabloului de simplu, in vreme ce Jessica Pegula beneficiaza de cota 2.35 pentru aceeasi performanta in sfertul a doilea.

Cap de serie 27 la Melbourne, Irina a inceput mai bine meciul cu Siegemund, jucatoarea noastra conducand cu 2-0 si 3-1 in primul set. Cu toate astea, romanca s-a impus pe finalul mansei, cu 7-5, dupa nu mai putin de 7 breakuri.

Setul al doilea a fost mult mai echilibrat, Irina avand, per total, 7 mingi de break, insa le-a ratat pe toate, in timp ce Laura a fructificat-o pe singura, suficient pentru a se impune tot cu 7-5.

Cu moralul la pamant si, probabil, stoarsa de puteri, Irina a dezarmat in decisiv, iar Siegemund a profitat din plin, ajungand rapid la 4-0. Begu a revenit in set si chiar a recuperat unul dintre break-urile cedate, insa Laura a gasit resurse pentru un alt break, care a si pus capat partidei, dupa 3 ore si 12 minute.

Jaqueline Cristian, Ana Bogdan, Sorana Cirstea si Patricia Tig au parasit turneul de la Melbourne in primul tur, o situatie care a reprezentat o premiera negativa pentru Romania in ultimii zece ani la un turneu de Grand Slam.

Tot joi, Jaqueline Cristian si Ana Bogdan au fost eliminate la dublu, iar Gabriela Ruse si Monica Niculescu au avansat in turul doi.

Web design © 2024 Știrea ta