Tite demisie

Tite a semnat oficial demisia de la carna nationalei Braziliei

Antrenorul Adenor Leonardo Bacchi „Tite”, care a pregatit timp de 6ani si jumatate selectionata Braziliei, pe care a condus-o la Cupele Mondiale din 2018 si 2022, si-a reziliat, marti, 17 ianuarie, contractul cu Confederatia Braziliana de Fotbal (CBF).

In acest moment, Brazilia continua sa fie principala favorita si la castigarea editiei urmatoare a Cupei Mondiale, care se va desfasura in Canada, Mexic si SUA, cotata cu 7.00, la Unibet, in vreme ce actuala campioana, Argentina, este vazuta a 5-a favorita, cota 11.00, pentru a-si pastra titlul cucerit in 2022, in Qatar. 

In manadatul lui Tite, Brazilia a fost eliminata in sferturile ultimelor editii ale CM: in 2018 de Belgia, in 2022 de Croatia. Tite a castigat un singur trofeu ca selectioner al Braziliei, Copa America in 2019. Pe langa esecurile de la cele doua Campionate Mondiale, Brazilia lui Tite s-a poticnit si la Copa America 2021, unde a pierdut finala cu Argentina.

Tite, 61 de ani, care isi anuntase intentia parasi nationala Selecao dupa Mondialul din Qatar, inca din februarie, indiferent de rezultat, a mers marti la sediul CBF, dupa ce si-a incheiat vacanta, pentru a oficializa finalul epocii sale.

Intr-o scurta declaratie oferita la sediul federatiei, Tite a dorit sa le multumeasca jucatorilor, angajatilor si conducatorilor CBF pentru colaborare, precum si presei, cu care ”poate” a avut ”divergente de opinii”, dar intotdeauna a respectat-o.

Tehnicianul s-a abtinut sa faca declaratii suplimentare, a confirmat doar ca semnat rezilierea contractului si a refuzat sa vorbeasca despre viitorul si despre ofertele pe care le-a primit.

Totusi, Tite a dat de inteles ca intentioneaza sa profite de un an sabatic inainte de a prelua o noua echipa, de preferinta din fotbalul european.

Web design © 2024 Știrea ta