Asta e ultima! Pizza are beneficii pentru sănătate!

Pizza reprezintă o alternativă gustoasă și sățioasă pentru orice prânz, dar un studiu recent arată că aceasta poate avea beneficii și asupra sănătații.

Concret, oamenii de știință italieni au demonstrat că, atunci când vine vorba despre artrită reumatoidă, pizza poate fi de ajutor, ameliorând simptomele.

Cercetarea, realizată în Italia, dar și în Providence, Rhode Island, SUA, unde trăiesc foarte mulți italieni, a arătat că dacă pizza este gătită din ingrediente proaspete aceasta are efecte antiinflamatorii, scrie Futurism, care citează un raport publicat de jurnalul Nutrients.

Pizza conține mozzarella proaspătă, busuioc, suc de roșii, ulei de măsline și alte ingredinte sănătoase. Și tocmai aceste ingrediente sunt de mare ajutor în cazul suferinzilor de artrită reumatoidă, după cum a arătat studiul realizat pe 365 de italieni cu vârste cuprinse între 18 – 65 de ani, diagnosticați cu această boală.

Asta e ultima! Pizza are beneficii pentru sănătate!
Asta e ultima! Pizza are beneficii pentru sănătate!

O jumătate de pizza pe săptămână, doza ideală

Cât despre doza ideală, oamenii de știință au calculat că aceasta ar fi jumătate de pizza pe săptămână. Cei care consumă jumătate de pizza la 7 zile au parte de o ameliorare a simptomelor comparativ cu cei care gustă așa ceva mai rar, au conchis autorii studiului.

Artrita reumatoidă este o boală autoimună care apare atunci când sistemul imunitar atacă celulele sănătoase, producând inflamații și umflături. Este o afecțiune pe termen lung, care produce dureri artriculare, iar în prezent nu poate fi tratată.

Pizza poate preveni cancerul

Se pare că alimentul considerat de multi junk food are puterea de a preveni cancerul, se arată într-un alt studiu. Aceasta este o concluzie la care au ajuns oamenii de știință de la Universitatea Long Island. Nu orice tip de pizza e bun, ci doar acela care are oregano, un condiment cu efecte anti cancerigene. Această plantă aromatică are un conținut destul de mare de carvacrol, aceasta fiind o substanță care distruge eficient celulele canceroase. Deocamdată, efectul terapeutic a fost dovedit numai în stadiul de teste de laborator.

O felie medie de pizza conține 12 grame de proteine

Conform mai multor restaurante de specialitate, o felie de pizza medie conține 12 grame de proteine, ceea ce este o modalitate excelentă de a obține nutrienții de care avem nevoie și în același timp să ne bucurăm de o masă delicioasă!

Pizza cu un conținut scăzut de carbohidrați

Baza de pizza, de obicei produsă din făină rafinată, este cea care face ca această rețetă să fie bogată în carbohidrați. Este posibil să se facă o bază mai sănătoasă și, de asemenea, cu un conținut scăzut de carbohidrați. Pe de altă parte, optarea pentru aluatul tradițional de grâu nu ar trebui să fie o opțiune rea. Folosirea făinii integrale, care are un conținut mai mare de fibre, poate oferi o mai mare sațietate în comparație cu făina rafinată de grâu.

Pizza cu aluat de fermentație naturală

Gustând pizza cu aluat de fermentație naturală, îi vei face foarte bine corpului tău. Principalele beneficii:

– Facilitează procesul digestiv – întrucât microorganismele prezente în alimente ajută la degradarea proteinelor, inclusiv glutenul, prezente în grâu și secară;

– Favorizează sănătatea intestinală – unele studii indică faptul că aceste produse conțin prebiotice și probiotice care favorizează funcționarea intestinală și absorbția vitaminelor;

– Oferă organismului mai mulți nutrienți – deoarece reduce absorbția fitaților, substanțe care interferează cu absorbția unor minerale. În plus, este, de asemenea, capabil să crească concentrația de acid folic și vitamina E;

– Cantitate mai mare de antioxidanți – care sunt eliberați de bacterii în timpul procesului de fermentație, protejând celulele de deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi;

– Posibilitatea controlului nivelului de zahăr din sânge – datorită faptului că procesul de fermentație modifică structura carbohidraților, reducându-se nivelul glicemic și menținând nivelul glicemiei.

– Pizza mai hrănitoare: procesul natural de fermentare pentru pizza

CITEȘTE ȘI HORTIFRUCT: RECOLTA DE MAZĂRE MAI MARE CU 62% FAȚĂ DE 2022

Web design © 2024 Știrea ta