Nicușor Dan a anunțat când se va deschide pasajul Colentina

​După mai mult de 3 ani de întârzieri, pasajul Doamna Ghica ar urma să fie dat în folosinţă peste aproximativ două săptămâni, a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, luni, la B1Tv.

Edilul a mai afirmat, însă, că pasajul nu va rezolva problema structurală a traficului: „Oraşul este complicat şi ca să rezolvi o problemă de structură a oraşului trebuie să acţionezi structurat. Nu mai merge să pui un pod aici, un pod acolo.

În două săptămâni o să dăm drumul la podul de Doamna Ghica. Am muncit mult acolo. Nu o să rezolvăm mare lucru. Adică în intersecţia aceea se va circula mai bine, dar oamenii vor trece şi se vor bloca în intersecţia următoare.

Ce trebuie noi să facem este: să dezvoltăm transportul în comun, să reparăm toate liniile de tramvai, să aducem tramvaie noi, o să mai vină 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze din fonduri europene sau din Fondul nostru naţional de mediu„.

Nicușor Dan a anunțat când se va deschide pasajul Colentina
Nicușor Dan a anunțat când se va deschide pasajul Colentina

Nicușor Dan: „Cele 10 drumuri radiale, la stadiul de fezabilitate”

Nicuşor Dan a vorbit și despre cele 10 drumuri radiale, care vor realiza legătura unor artere din Capitală cu Autostrada de Centură. Proiectul este implementat în parteneriat cu CJ Ilfov.

„Este la stadiul de studii de fezabilitate. Până când o să îl avem în teren o să mai dureze trei-patru-cinci ani. (…) O să fie 10 astfel de ieşiri până în Autostrada de Centură, astfel încât dacă vrei să mergi dintr-un cartier în altul, o să poţi să ieşi în Autostrada de Centură, unde o să ai viteză mare şi să reintri în oraş”, a mai spus edilul.

Pasajul de la Doamna Ghica este făcut de Primăria Capitalei, constructorul fiind Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane.

Lucrările la pasajul de la Doamna Ghica au început în 2018 și aveau termen de finalizare mai 2020. Pasajul este făcut de Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 2 contribuind cu o parte din bani. Pasajul este prevăzut cu două benzi pe sens. Are o lungime de 216 m, iar rampele de acces au lungimi de 96 m. Valoarea lucrărilor de proiectare și execuție a fost estimată la 110.034.377,95 lei fară TVA.

CITEȘTE ȘI Threads se pregătește de versiunea web. Când va fi lansarea

Web design © 2024 Știrea ta