Volodimir Zelenski

Avertismentul lui Zelenski: ”Treptat, războiul ajunge pe teritoriul Rusiei”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică, într-o vizită la Ivano-Frankivsk, în vestul ţării, că războiul „ajunge pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare”, relatează AFP.

Liderul de la Kiev a apreciat că „este un proces inevitabil, natural şi absolut corect.”.

Zelenski nu s-a referit direct la atacurile cu drone care avuseseră loc în cursul nopţii asupra Moscovei şi a peninsulei Crimeea, teritoriu ucrainean anexat de Rusia în 2014.

”Ucraina devine tot mai puternică”, adaugă el şi avertizează că ţara sa este necesar să se pregătească de noi atacuri vizând infrastructuri energetice, în iarna care vine.

Trei drone ucrainene au lovit capitala Rusiei

Rusia a anunţat duminică dimineaţa că a respins, în noaptea de sâmbără spre duminică, două atacuri ucrainene distincte – unul care a vizat Peninsula anexată Crimeea, iar celălalt Moscova.

În capitala rusă, al cărei Aeroport Internaţional a fost închis o scurtă perioadă de timp, două turnuri de birouri în principalul cartier de afaceri din oraş au fost avariate uşor.

Mai multe geamuri ale acestor clădiri au fost sparte, lăsând să se vadă grinzi de oţel şi documente împrăştiate pe jos, potrivit unui fotograf AFP.

Ministerul rus al Apărării a precizat că atacul de la Moscova a implicat trei drone, dintre care una a fost doborâtă, iar celelalte două ”neutralizate de războiul electronic”.

Web design © 2024 Știrea ta