Dilema prim-vicepreşedintele PNL: De unde tăiem, totuși, cheltuielile?

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, a afirmat luni că actuala coaliţie trebuie să vadă ce restructurări face şi de unde taie cheltuielile, precizând că sunt persoane “care plimbă nişte mape” în administraţia centrală mai ales.

Acesta a mai menţionat că nu se poate veni cu taxe care să impovăreze proprietarii sau sistemul privat: ”Cu un stat gras nu poţi să mergi înainte. Iar statul român este un stat foarte gras”.

“În primul rând, trebuie să vedem ce restructurări facem şi de unde tăiem cheltuielile, pentru că, înainte de a împovăra, pentru că orice am spune, asta este, trebuie să vedem ce putem restructura şi cum putem să fim mai chivernisiţi, cum putem strânge cureaua, cum putem să eficientizăm sistemul public, unde sunt persoane care plimbă nişte mape şi ar trebui văzut exact ce fac, mai ales în administraţia centrală”, a declarat, luni, Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan a precizat că trebuie lămurită şi chestiunea cu proiecţiile făcute de Ministerul Finanţelor.

“Trebuie să vedem cine a greşit, cine a făcut o proiecţie bugetară greşită, pe ce s-a bazat, de ce s-a bazat pe o anumită încasare la impozitul pe profit, spre exemplu, şi este mult mai mică pentru că înainte cu un an încasările din impozitul pe profit au fost generate în special de zona de energie”, a explicat Rareş Bogdan, citat de news.ro.

„Această coaliţie, atunci când s-a constituit, a promis două mari chestiuni sau trei mari chestiuni”

Prim-vicepreședintle PNL a menţionat că actuala coaliţie trebuie să îşi respecte promisiunile făcute, printre care se află şi faptul că nu va creşte taxele.

“Trebuie să vedem exact cum putem face să ne respectăm promisiunea, pentru că această coaliţie, atunci când s-a constituit, a promis două mari chestiuni sau trei mari chestiuni. Prima – stabilitate într-o graniţă cu un război în desfăşurare. De asemenea, reforme şi că nu vom creşte taxele. Păi ce facem? La un an şi opt luni venim cu măsuri care dau peste cap sistemul privat? (…)

Nu putem să venim cu taxe, care să împovăreze sistemul privat care deja este supra-împovărat şi care deja gâfâie din cauza unui sistem bancar deficitar, care refuză împrumutul firmelor private, în special româneşti, sau îngreunează împrumuturile către firme româneşti, către persoane fizice, preferând creditele către stat, care se împrumută într-o veselie la nişte dobânzi foarte mari şi care le dau siguranţă”, a explicat prim-vicepreşedintele PNL.

“Vreau să văd reducerea cheltuielilor pentru că cu un stat gras nu poţi să mergi înainte. Iar statul român este un stat foarte gras”

Întrebat dacă PNL este de acord cu un impozit de 1 la sută pentru locuinţele mai scumpe de 500.000 de euro, prim-vicepreşedintele PNL a răspuns: “Exclus!” De asemenea, Rareș Bogdan a adăugat că trebuie reduse cheltuielile pentru că România este ”un stat gras.”

Web design © 2024 Știrea ta