Jaylen Brown a semat cel mai mare contract din istoria NBA

Jaylen Brown a semnat un nou contract pe 5 ani cu echipa Boston Celtics, în valoare totală de 304 milioane de dolari, cel mai bănos contract din istoria ligii de peste ocean.

Brown a putut beneficia de acest contract datorită nominalizării în All-NBA Second Team la finalul sezonului 2022/23. În stagiunea anterioară, baschetbalistul de 26 de ani a avut medii de 26.6 puncte, 6.9 recuperări și 3.5 pase decisive, cu procentaje de 49% din acțiune, 34% de la distanță și 77% de la linia de libere.

Prin această prelungire, jucătorul lui Celtics a primit cel mai mare contract din istoria NBA.

Precedentul record îi aparținea lui Nikola Jokic, care a semnat pentru 5 ani cu Denver Nuggets, după ce a primit cel de-al doilea său titlu de MVP al sezonului regulat. Sârbul a semnat pentru 276 de milioane de dolari.

Jaylen Brown a fost draftat de Boston Celtics cu cea de-a treia opțiune draft-ului din 2016. În cele 7 sezoane alături de formația din Massachusetts el a fost numit de două ori All-Star și a jucat 5 finale în Conferința de Est, respectiv o finală NBA, pierdută în 2021, cu 4-2 la general, în fața lui Golden State Warriors.

Web design © 2024 Știrea ta