apa

Care este băutura ce pune creierul în mișcare și evacuează toate „dejectele”

Renumitul prof. dr. Vlad Ciurea are rețeta unei vieți sănătoase, iar o băutură contribuie din plin să avem un organism sănătos.

Medicul neurochirug român spune că dacă bei două pahare organismul se purifică, iar creierul este sănătos.

„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Un profesor din Academia rusă, care a trăit o perioadă în Siberia, spune că se poate trăi 150 de ani cu aerul curat din Siberia. Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele.

Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate „dejectele” tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune „locomotiva” în mișcare”, potrivit medicului neurochirurg.

Acesta explică că după o noapte de odihnă, creierul trebuie trezit, pentru a putea funcţiona bine, prin urmare un pahar de apă pe stomacul gol este aur curat, scrie antena3.ro.

Profesorul Vlad Ciurea a explicat motivul pentru care este bine să bem dimineaţă apă pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit.

„Trebuie să începem încă de dimineață, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să inspirăm aer curat dimineața, să fim extrem de optimiști și să gândim la ce va fi peste zi, bine și foarte bine. Apoi, trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea. Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie”, mai spune prof. Vlad Ciurea.

De ce este bună apa plata cu lamaie? (sursa – reginamaria.ro)

  • Hidratează. Mulți nu bem cât ar trebui, iar acest lucru se întâmplă pentru că apă nu are gust. Aici își întră în rol apă cu lamâie – putem să îmbunătățim gustul apei adăugând sucul de la o lămâie stoarsă. În felul acesta, bem mai multă apă și ne hidratăm eficient, un aspect esențial pentru o stare de sănătate optimă. Cum aflăm că bem suficient? Simplu. Culoarea urinei trebuie să fie galben păi sau aproape limpede!

     

  • Îmbunățește digestia. Acidul asigura un mediu prielnic digerarii alimentelor, de aceea stomacul îl secretă în cantități mari. Potrivit unor cercetări, acidul din lămâie se dovedește util în completarea celui secretat de stomac, care se reduce pe măsură ce înaintăm în vârstă. Unele persoane beau dimineață pă cu lămâie că un laxativ pentru a preveni constipația. Apă cu lămâie nu contribuie doar la îmbunătățirea digestiei, ci are și efect diuretic, prevenind acumularea toxinelor.

     

  • Are un rol în slăbit. Cu siguranță că, dacă faci un obicei din a consumă apă cu lămâie dimineață, timp de 20 de zile, înlocuind sucul de portocale sau cafeaua cu lapte pe care le bei la trezire, foarte probabil că talia ți se va subția.

     

  • Este o sursă bună de vitamina C. Deși lămâia nu este în topul alimentelor celor mai bogate în vitamina C (cum ar fi ardeiul, brocoli, guava, papaya, kiwi, portocala, căpșuna, ananas etc), potrivit United States Department of Agriculture, 60 ml de zeamă de lămâie (suc stors de la o lămâie proaspătă) furnizează 18.6 miligrame (mg) de vitamina C, doză zilnică recomandată (DZR) la adult fiind de aproximativ 65-90 mg. Vitamina C reduce riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral (AVC) și hipertensiune arterială.

     

  • Îmbunățește aspectul pielii. Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din cadrul University of Wisconsin-Madison ne recomandă consumul a cel puțîn 8 pahare de apă zilnic pentru a ne menține hidratați și a elimina toxinele din piele.

     

  • Furnizează potasiu. Potasiul este necesar pentru comunicarea neuro-musculară, precum și pentru transportul substanțelor nutritive și eliminarea reziduurilor. Potasiul contrabalansează unele dintre efectele sării asupra tensiunii arteriale.

     

  • Împiedică formarea calculilor renali. Acidul citric din lămâi contribuie la prevenirea calculilor renali – cercetătorii americani recomandă creșterea aportului de acid citric pentru reducerea riscului de a dezvoltă noi calculi renali.

     

  • Efecte adverse? În ciuda potențialului benefic, lămâia conține acid citric, care în teorie poate eroda smalțul dentar. Pentru a reduce riscul, adaugă apă într-o proporție mai mare și bea cu ajutorul unui pai. Poți clăti gură după aceea.
Web design © 2024 Știrea ta