FOTO – Alex Broadway/SWpix.com

Mathieu Van Der Poel, aur în proba de șosea, la CM din Scoția

Mathieu Van Der Poel a câștigat medalia de aur în cursa de șosea de la Campionatele Mondiale de ciclism din Scoția.

Olandezul s-a distanțat de ceilalți favoriți cu 22,5 kilometri înaite de finish și nu a mai putut fi ajuns, chiar dacă a avut parte și o căzătură.

Medalia de argint a fost adjudecată de Wout Van Aert, în timp ce Tadej Pogacar l-a învins surprinzător pe Mads Pedersen în sprintul pentru medalia de bronz.

Ploaia i-a dat bătăi de cap lui Van Der Poel

Pe anumite porțiuni ale traseului a plouat, iar într-unul dintre viraje olandezul a căzut și s-a rănit destul de serios la șold și umăr.

Acesta a avut, însă, șansă deoarece bicicleta nu i s-a stricat și a putut continua cursa. Un alt aspect care a fost în favoarea lui Van Der Poel a fost că la Mondiale nu există comunicații radio, iar oamenii din spatele său nu au știut de incident și nu au forțat o revenire rapidă.

Astfel, Van Aert, Pogacar și Pedersen n-au mai avut forțe să recupereze, iar olandezul a mers de unul singur până la finish și a obținut o victorie fabuloasă, una dintre cele mai importante din cariera sa.

Este a 6-a medalie pentru Olanda la această ediție de Campionat Mondial și a 8-a din intreaga istorie, țară care nu mai avusese un rutier pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în cursa de șosea din 1985, când Joop Zoetemelk a fost cel care s-a impus.

Van Der Poel nu și-a terminat treaba la aceste Campionate Mondiale. Dacă rănile suferite azi nu-l vor afecta prea mult, olandezul va concura și la mountain-bike, în proba de cross-country, unde va fi din nou printre favoriții la medalii.

Web design © 2024 Știrea ta