Boala de care suferă Bruce Willis este incurabilă

Boala de care suferă Bruce Willis este incurabilă. Anunțul familiei actorului

Boala lui Bruce Willis s-a agravat și este incurabilă, potrivit unui nou diagnostic medical, a anunţat familia acestuia, citată de Today.com.

Actorul în vârstă de 67 de ani a suferit iniţial de afazie, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni cerebrale.

Dar de anul trecut, „boala lui Bruce a progresat şi avem acum un diagnostic mai exact: demenţă frontotemporală”, au explicat apropiaţii săi într-un comunicat.

„Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce”, a explicat familia, spunând că se simte „împăcată că are în sfârşit un diagnostic clar”.

Boala de care suferă Bruce Willis este incurabilă

Degenerescenţa frontotemporală (FTD) este o boala neurodegenerativă, înrudită cu boala Alzheimer. Persoanele cu DFT pot avea probleme de memorie, modificări de comportament sau dificultăţi de vorbire sau de mişcare.

„În prezent, nu există niciun tratament pentru această boală, o realitate care sperăm să se schimbe în anii următori. Pe măsură ce starea lui Bruce progresează, sperăm că media se va concentra pe scoaterea la lumină a acestei boli care necesită mult mai multă conştientizare şi cercetare”, au subliniat apropiații actorului, scrie Agerpres, citând AFP.

Boala de care suferă Bruce Willis este incurabilă
Tallulah Willis si Bruce Willis

Familia lui Bruce Willis a anunțat în martie 2022 că starul va renunța la actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie, o afecțiune a vorbirii din cauza degenerării cerebrale. În februarie 2023, familia lui Willis a anunțat că boala s-a agravat.

Bruce Willis a debutat ca actor în prima parte a anilor 1980, când a interpretat roluri secundare în mai multe filme, inclusiv în producţia „The Verdict”, regizată de Sidney Lumet. Cariera lui a cunoscut o ascensiune explozivă în a doua jumătate a acelui deceniu datorită rolului principal din serialul „Moonlighting”, produs de postul ABC şi în care a jucat alături de Cybill Shepherd, precum şi interpretării poliţistului John McLane în filmul de acţiune „Die Hard” din 1988, care i-a oferit starului american primul rol principal într-o franciză majoră, după ce pelicula originală a avut parte de două continuări în anii 1990. Într-o carieră interpretativă de patru decenii, filmele sale au obţinut încasări cumulate de peste 5 miliarde de dolari.

Printre celelalte producţii de succes din filmografia starului hollywoodian se află pelicule precum „The Last Boy Scout” (1991), „Pulp Fiction” (1994), „12 Monkeys” (1995), „Last Man Standing” (1996), „The Fifth Element” (1997), „Armageddon” (1998), „The Sixth Sense” (1999), „Hart’s War” (2002), „Tears of the Sun” (2003), „Hostage” (2005), „Lucky Number Slevin” (2006), „Surrogates” (2009), „Moonrise Kingdom” (2012), „Rock the Kasbah” (2015) şi „Motherless Brooklyn” (2019).

Bruce Willis a fost nominalizat de cinci ori la Globul de Aur, câştigând un premiu pentru rolul din serialul „Moonlighting”, şi de trei ori la premiile Primetime Emmy, obţinând două trofee pentru rolurile din „Moonlighting” şi „Friends”.

A fost recompensat şi cu o stea pe Hollywood Walk of Fame în anul 2006.

CITEȘTE ȘI Michael Bolton, operat de urgență, pe creier. Medicii i-au găsit o tumoră cerebrală

Web design © 2024 Știrea ta