"Bocciu", liderul galeriei echipei Rapid, arestat preventiv!

Liviu Ungurean, alias Bocciu. FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

„Bocciu”, liderul galeriei echipei Rapid, arestat preventiv!

„Bocciu”, liderul galeriei echipei Rapid, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, alături de alţi doi ultraşi, într-un dosar privind folosirea ilegală de materiale pirotehnice pe stadioane în timpul desfăşurării meciurilor de fotbal.

Decizia a fost luată vineri de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor de la Parchetul Capitalei, după ce în locuinţa membrilor galeriei Rapid, implicaţi în acest caz, au fost găsite arme letale.

Alţi 12 ultraşi, reţinuţi joi, au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi distrugere.

„Bocciu”, liderul galeriei echipei Rapid, arestat preventiv!

Se pare că, începând cu luna septembrie 2023, Ungurean Georgian-Liviu zis „Bocciu” a inițiat un grup de 3 persoane, la care s-au adăugat apoi alți 13 membri ai galeriei pentru a introduce şi folosi materiale pirotehnice pe stadion.

Aceștia ar fi beneficiat şi de sprijinul unor angajați din cadrul Clubului Sportiv Rapid Bucureşti, precum şi al altor suporteri din alte oraşe (Ploieşti, Iaşi), care îi ajutau să intre pe stadioane cu materiale pirotehnice.

"Bocciu", liderul galeriei echipei Rapid, arestat preventiv!
Liviu Ungurean, alias Bocciu. FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

În dosar este cercetat în libertate şi preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, acesta fiind audiat joi, timp de mai multe ore.

„În fapt, s-a reţinut că în cursul anului 2023 pe raza municipiului Bucureşti s-a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat mai multe persoane şi care avea drept scop introducerea şi folosirea materialelor pirotehnice în incinta stadioanelor de fotbal, în timpul desfăşurării meciurilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice prin violenţe asupra bunurilor şi distrugerea suprafeţei de joc prin folosirea de materialele pirotehnice, producându-se degradarea gazonului prin explozia materialelor pirotehnice, punând în pericol integritatea fizică a altor persoane (copii de mingi, stewarzi, jucători de fotbal, pompieri, reporteri)”, au precizat anchetatorii.

Procurorii au găsit materiale pirotehnice, arme de foc letale şi arme albe la locuinţele membrilor galeriei Rapidului, în urma percheziţiilor efectuate joi în 19 locaţii din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Iaşi.

Potrivit datelor din anchetă, pe 29 octombrie 2023, jandarmii au efectuat un control în zona Peluza nord a Stadionului Giuleşti, secţiunea 119 – 120, unde au găsit într-un grup sanitar destinat bărbaţilor patru saci ce conţineau 371 de articole pirotehnice – petarde, fumigene, torţe, combinezoane de culoare neagră şi măşti din plastic.

Materialele pirotehnice erau ascunse într-un spaţiu din grupul sanitar, mascat de o uşă în peretele acoperit cu faianţă.

"Bocciu", liderul galeriei echipei Rapid, arestat preventiv!
Acționarul majotaritar al Rapidului, Dan Șucu, alături de președintele clubului, Daniel Niculae

Dan Şucu, mesaj tranşant

Dan Şucu, acționarul majotaritar al Rapidului, a transmis un mesaj tranşant, după ce s-a descoperit camera secretă la stadionul din Giuleşti. Propietarul Mobexpert a declarat că nu ştia de existenţa acestei încăperi, mărturisind că stadionul aparţine clubului sportiv.

„Suntem chiriaşi aici, preluăm spaţiul cu 24 de ore înainte de meci. Noi păzim stadionul pe perioada meciului. Nu avem niciun fel de cunoaştere despre ce se întâmplă pe perioada în care noi nu suntem aici.

Nici n-am aflat despre ce e vorba. N-am nici cea mai mică idee despre ce e vorba. Acest stadion aparţine clubului sportiv Rapid. Trebuie să vorbiţi cu proprietarul stadionului în ceea ce priveşte firma de pază. Firma noastră de pază nu are legătură cu asta. Noi aducem firma de pază în urma discuţiilor pe care le avem cu jandarmeria, avem între 250 şi 300 de oameni. Nicio firmă de pază nu garantează că nu va exista vreun nedumerit care să arunce cu vreo făclie pe teren. Dacă aş găsi una care mi-ar garanta asta, m-ar salva de la anumite cheltuieli.

Nu păzim stadionul acesta, o zi la două săptămâni ne aparţine, în ziua aia luăm toate lucrurile în primire”, a declarat Dan Şucu, la conferinţa de presă.

CITEȘTE ȘI

Tolontan pregătește o nouă publicație de sport. Toate detaliile

Web design © 2024 Știrea ta