Tolontan pregătește o nouă publicație de sport. Toate detaliile

Tolontan pregătește o nouă publicație de sport. Toate detaliile

Cătălin Tolontan, împreună cu echipa de la HotNews şi cu mai mulţi jurnalişti (foşti Libertatea sau GSP) pregătesc extinderea HotNews şi o nouă publicaţie sportivă.

La câteva luni după plecarea sa de la „Libertatea”, jurnalistul Cătălin Tolontan revine în presă, fiind implicat într-un nou proiect. Vineri, 15 martie, a fost dezvăluită prima comunicare oficială care confirmă înţelegerea lui Cătălin Tolontan şi a mai multor ziarişti – care au lucrat fie la Libertatea fie la GSP – cu HotNews.ro.

Tolontan pregătește o nouă publicație de sport. Toate detaliile

Tolontan pregătește o nouă publicație de sport

Prin intermediul unui comunicat prezentat de Paginademedia.ro, se anunță extinderea HotNews.ro şi apariţia unei noi publicaţii de sport.

„HotNews.ro, una dintre instituţiile de tradiţie ale presei de calitate din România, împreună cu mai multe echipe de jurnalişti independenţi, anunţă extinderea proiectului şi apariţia unei noi publicaţii de sport.

Iniţiativa noastră vine după concedierea şi plecarea a zeci de voci critice de jurnalişti de la Libertatea şi Gazeta Sporturilor şi în contextul nevoii reale a societăţii de o presă puternică şi independentă. În acest moment, unul dintre cele mai mari pericole este implicarea politicului în presă, dovadă fiind şi dezvăluirile care arată cum unele site-uri şi televiziuni de ştiri sunt finanţate de către partide, din bani publici, în deplină lipsă de transparenţă. Ca societate, resimţim impactul: scade accesul cetăţenilor la informaţii obiective şi sunt protejate interesele celor puternici, nu interesul public.

Ne asumăm un proiect ambiţios pentru presa din România. Există pe piaţă redacţii bune, iar fiecare redacţie care-şi face treaba stă la baza accesului cetăţenilor la adevăr. Ca la orice iniţiativă, în faţa noastră sunt atât necunoscute, cât şi speranţe. Vom construi astfel încât să rămânem independenţi, să ne protejăm în continuare meseria faţă de ingerinţele în editorial şi faţă de presiunile politice ori comerciale.

Înţelegem să comunicăm transparent că suntem în perioada unui proiect la care muncim, nu în situaţia unei construcţii deja realizate. Împlinirea acestei comunităţi jurnalistice nu e garantată. Avem mult de lucru şi depindem, totodată, de finanţări şi de susţinerea publicului. Sperăm să se adauge şi alte proiecte, la care lucrăm.

Alături de jurnaliştii HotNews.ro, la cele două proiecte enumerate deocamdată se vor alătura, printre alţii: Dan Duca, Cristian Andrei, Laurenţiu Ungureanu, Simona Voicu, Adrian Cochino, Adelina Mărăcine, Sebastian Pricop (ex Libertatea), Cătălin Tolontan (ex Libertatea şi GSP), Dan Udrea, Vlad Nedelea (ex GSP), Alina Mărculescu Matiş, Andrei Luca Popescu (Panorama), Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ (Teleleu).

Ce ne propunem:

1. Dezvoltarea site-ului de referinţă HotNews.ro ca să-i onorăm reputaţia de peste două decenii de echilibru şi să îl întărim pe termen lung drept redacţie în serviciul public în jurnalismul românesc.

2. Lansarea unei publicaţii de sport, cu o componentă importantă de investigaţii / dezvăluiri. Brandul de sport va exista într-un parteneriat consistent cu HotNews. Într-o lume polarizată, sportul este unul dintre puţinele domenii care a păstrat puterea coeziunii sociale. Credem că iubitorii sportului românesc merită să fie liber informaţi.

Suntem ziarişti din generaţii şi din instituţii de presă diferite, cu experienţe variate. Ne-am reunit în numele independenţei profesiei noastre şi căutăm o cale pentru ca publicul să aibă acces la informaţii. 2024 este un an important pentru România. Alegerile libere nu pot exista fără o presă liberă. Fie că participă la alegeri politice sau iau alegeri pentru viaţa de zi cu zi, oamenii au nevoie de adevăr.

Credem că în anii care vor veni va fi testată structura de rezistenţă a democraţiei noastre. De aceea e nevoie de întărirea jurnalismului independent. Ne adresăm românilor care decid că ei înşişi, şi nu altcineva, pot rezolva problemele comunităţii.

Rămânem alături de colegii din redacţiile independente şi încercăm să servim publicul, indiferent cât costă şi cât durează, fără să renunţăm.”

VIDEO AICI cu primul interviu acordat de Cătălin Tolontan după înţelegerea cu HotNews

CITEȘTE ȘI

DALLAS COWBOYS, CEA MAI VALOROASĂ FRANCIZĂ DIN SPORT

Web design © 2024 Știrea ta