Carlos Alcaraz, la primul Roland Garros din carieră!

Carlos Alcaraz, la primul Roland Garros din carieră!

Carlos Alcaraz a cucerit primul său titlu de la Roland Garros, după o finală disputată în compania lui Alexander Zverev, ibericul impunandu-se cu 3-6, 6-2, 7-5, 1-6, 2-6.

Partida a fost una spectaculoasă, cu mult dramatism și cu o revenire a ibericului de la 1-2 la seturi. Partida s-a întins pe durata a patru ore și 19 minute.

Carlos Alcaraz a câștigat primul Roland Garros din carieră!

După un prim schimb de break-uri, Alcaraz a reușit să se mai impună de două ori contra serviciului și, după 43 de minute, spaniolul și-a trecut in cont prima manșă, cu 6-3.

În setul 2, favoritul 4 a schimbat vizibil abordarea, totul pornind iar de la serviciu, mult mai îngrijit, mai eficient. Încă de la primul game, unul câștigat cu efort, salvând trei mingi de break, Alcaraz a părut că nu mai poate răspunde pe măsură, iar Zverev a echilibrat scorul, cu 6-2.

Setul 3 a fost cel mai spectaculos, Alcaraz reușind break-ul și urmând la serviciu pentru a închide setul. Numai că, Zverev s-a trezit precum un boxer din pumni, a greșit tot mai puțin și a reușit să egaleze scorul la 5, apoi să-și adjudece setul cu 7-5!

A urmat un moment în care Carlos a primit tratament medical pentru o problemă la coapsa stângă, acolo unde stătea ascuns sub șort un bandaj, iar balanța părea înclinată mult spre tabăra lui Zverev.

Carlos Alcaraz, la primul Roland Garros din carieră!

Totuși, Zverev nu a putut profita de avantaj și s-a relaxat greșind tot mai des, iar Alcaraz l-a “executat” de fiecare dată, trimitând finala în decisiv, după un incredibil 6-1.

Sasha a început actul 5 clătinându-se, cu câteva erori care i-au permis lui Alcaraz să facă break-ul încă din game-ul al treilea. Germanul s-a stins ușor-ușor având și câteva ceva de reproșat arbitrului pentru deciziile luate, în vreme ce lui Alcaraz îi intrau toate loviturile din toate pozițiile. 6-2 în decisiv pentru Carlos Alcaraz, tânărul de 21 de ani care și-a împlinit visul de mic copil.

În urma acestui succes, Carlos Alcaraz este noul număr 2 mondial, depășindu-l pe Novak Djokovic, care a căzut pe 3.

Cred că într-o zi voi ține și eu trofeul în brațe” / “Astăzi, visul meu s-a împlinit!”

“Este ceva incredibil pentru Carlos, care la 21 de ani are deja 3 titluri de Grand Slam. Este ceva incredibil și felicitări! Cred că într-o zi voi ține și eu trofeul în brațe, împreună cu echipa mea!”, a spus Zverez, pe podiumul de premiere.

“Vreau să-l felicit pe Alexander, are un nivel extrem de ridicat de la începutul anului și nu mulți se pot lăuda cu victorii în fața lui. Știu prin ce a trecut și sunt sigur că într-o zi va câștiga și el un Grand Slam”, a spus și Alcaraz, care nu a uitat să multumească echipei și familiei: “Datorită vouă sunt aici! Astăzi, visul meu s-a împlinit!”

Pentru Carlos Alcaraz e al treilea trofeu de Grand Slam din carieră, după US Open 2022 și Wimbledon 2023.

Web design © 2024 Știrea ta