CM: David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 200 de metri liber

David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de natație de la Fukuoka.

Romanul de doar 18 ani a parcurs cele patru lungimi de bazin în 1,45, 86, terminând pe locul 3.

Semifinalele probei de 200 de metri liber sunt programate astăzi, de la ora ora 15:11 în România. Finala va fi marți, 25 iulie, ora 14:02.

Popovici a înotat în ultima serie, alături de britanicul Matthew Richards și de austriacul Felix Aubock. David a condus cursa până la 150 de metri, însă a fost depășit, mai întâi, de americanul Luke Hobson, iar spre final de britanicul Richards.

POPOVICI, REPARTIZAT ÎN A DOUA SEMIFINALĂ

Cu toate astea, înotătorul român a realizat al treilea timp la finalul celor 8 serii și va concura în a doua semifinală, unde șansele de a se califica în finală sunt mult mai mari.

Din seria lui Popovici, se remarcă, prin timpul obţinut în serii, Luke Hobson, campionul naţional al SUA în 2023, și Pan Zhale, chinezul cu al doilea cel mai bun rezultat al anului pe 200 de metri.

POPOVICI VA MAI CONCURA LA 100 DE METRI LIBER

David Popovici va mai concura într-o singură probă la Fukouka, în cea de 100 de metri liber, unde deține și recordul mondial. Seriile sunt programate pe 27 iulie, în sesiunea de dimineață. Semifinalele vor avea loc în aceeași zi, iar lupta pentru medalii se va da pe 28 iulie.

Web design © 2024 Știrea ta