Beau Griffin

Cum a slăbit un bărbat 200 de kilograme în 8 ani

Un bărbat de 39 de ani, care locuieste in Las Vegas, a reușit să slăbească 204 kilograme, după ce un prieten i-a zis că este egoist și că va muri prematur.

Beau Griffin a fost supraponderal de când se știe, dar greutatea sa fizică a scăpat de sub control atât de mult încât la un moment dat s-a gândit să-și ia viața. Sinuciderea „mi-a trecut prin minte o dată sau de două ori pentru că simțeam că sunt o povară pentru familia mea”, a declarat Griffin, pentru TODAY.com.

„Devenea deprimant. Am avut câteva gânduri negative în acel moment. Din fericire, nu a durat prea mult. Mi-am zis: Nu asta este soluția. Trebuie să găsesc o altă soluție”, a mai spus bărbatul.

De atunci, Griffin a slăbit 204 kilograme, a suferit o operație de îndepărtare a pielii și spune că se simte „cu 1.000% mai bine”.

Transformarea i-a adus primul loc în cadrul concursului „Submit Your Fit” din 2023 pentru cele mai inspirate călătorii de fitness dintre membrii EoS Fitness, un lanț de săli de sport.

„Poți să mănânci toate astea? Bravo”

Griffin spune că părinții săi erau supraponderali și nu au știut cum să îl ajute atunci când a început să se îngrașe în copilărie.

El își amintește că tatăl său „a încurajat într-un fel lăcomia – «Poți să mănânci toate astea? Bravo»”, își amintește Griffin că îi spunea tatăl său. „Așa că am zis: „Dacă (mâncând) patru coapse de pui l-a impresionat, ce zici de șase?”.

Mâncarea a fost întotdeauna „soluția sa de rezolvare” ori de câte ori era furios, supărat, deprimat sau plictisit. Momentele fericite necesitau, de asemenea, să mănânce pentru a sărbători. Alimentele zaharoase reprezentau o problemă deosebită, Griffin răsfățându-se cu bomboane, prăjituri și torturi cu înghețată.

Mânca mult fast-food, așa că prânzul putea fi un cheeseburger dublu, un shake de ciocolată și cartofi prăjiți. Uneori, adăuga un al doilea burger la această comandă. Apoi, mai era sifonul cu zahăr.

Greutatea maximă pe care a înregistrat-o a fost de 300 de kilograme în 2014. Aceasta i-a afectat mobilitatea și sănătatea mintală.

Punctul de cotitură a venit atunci când un prieten pe care Griffin îl admira i-a spus că este egoist dacă nu încearcă să slăbească, deoarece cei dragi lui ar avea de suferit dacă ar muri prematur.

„Trebuie să schimbi situația pentru că, la greutatea ta, ești practic o bombă cu ceas. Ar putea fi oricând și s-a terminat”, își amintește că i-a spus prietenul său.

În acea perioadă, Griffin a început să se intereseze de chirurgia bariatrică. Medicii i-au spus că trebuie să slăbească mai întâi pe cont propriu pentru a se supune în siguranță procedurii. A început prin a renunța la toate sucurile pe care le bea, ceea ce l-a ajutat să piardă primele 45 de kilograme.

Eșecuri și triumfuri

În 2015 a suferit o operație de bypass gastric, care i-a redus stomacul la dimensiunea unui ou. Griffin a trebuit să mănânce frecvent mese mici și să acorde prioritate proteinelor. A început prin a merge de la o bancă la alta într-un parc din apropiere. În cele din urmă, Griffin a început să folosească piscina de la sala sa de sport.

În 2020, Griffin a suferit două intervenții chirurgicale pentru a îndepărta excesul de piele din partea superioară și inferioară a corpului, ceea ce i-a îmbunătățit mobilitatea.

Dar întreaga călătorie nu a fost lipsită de complicații, inclusiv dezvoltarea unui cheag de sânge în plămân după operația de bypass gastric și o infecție la picior după operația de piele.

Astfel, Griffin a început să trăiască din nou: acum cântărește 110 kg, o relație de 3 ani, a călătorit în Hawaii, a sărit cu parașuta și a făcut parasailing.

Web design © 2024 Știrea ta