Topul celor mai periculoase orașe din România, în perioada 2011- 2020

Un studiu recent plasează județul Vaslui pe primul loc din țară în privința incidentelor violente încheiate tragic, potrivit Digi24.

De altfel, în zona de Est a țării s-a înregistrat cea mai mare rată a criminalității, în perioada 2011-2020. La polul opus, orașul în care te poți plimba fără teamă pe străzi s-a dovedit a fi Bucureștiul.

O echipă de cercetători de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și specialiști de la Direcția de Statistică au făcut o analiză pentru a determina dacă există o legătură între rata omuciderilor și nivelul de trai. Au luat în calcul toate faptele de acest fel care s-au petrecut în perioada 2011- 2020.

Vaslui este județul în care au avut loc cele mai multe astfel de incidente. Media este mai mare de 4 la suta de mii de locuitori. Prin comparație, în București considerat cel mai sigur din acest punct de vedere, rata omuciderilor, în același interval de referință, a fost mai mică de 1 la suta de mii de locuitori.

Cele mai multe astfel de situații s-au înregistrat în mediul rural. După Vaslui, în topul județelor cu o criminalitate crescută, se mai situează și Tulcea și Galați, însă top 10 este completat de județe din Moldova, cu precădere, și se mai regăsesc două județe din Oltenia, Olt și Dolj. După București, zonele considerate sigure sunt Arad, Timiș și Ilfov.

Web design © 2024 Știrea ta