Alți 4 artiști au fost amendați de Jandarmerie, după UNTOLD

Jandarmeria a anunțat că, alături de Gheboasă, au fost amendați și alți artiști care au urcat pe scena festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca, pe motiv că au cântat melodii cu un conținut limbaj vulgar, licenţios sau rasist.

„În urma analizării imaginilor şi înregistrărilor video din timpul festivalului Untold, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a aplicat noi sancţiuni contravenţionale pentru patru artişti, care au prezentat în concert cântece cu versuri care conţin un limbaj vulgar, licenţios sau rasist”, a anunţat, joi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Astfel, cei patru artiști au fost amendați cu câte de 1.000 de lei, conform art. 2, alin 1) din Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

„În continuare, ne reafirmăm angajamentul de a proteja drepturile şi libertăţile individuale ale tuturor persoanelor, indiferent de categoria socială sau etnică, atâta timp cât acestea respectă prevederile legale”, a transmis Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Paraziții și Macanache, printre cei amendați de jandarmerie după UNTOLD 2023

Potrivit unor surse Cluj24, printre cei sancționați se numără Cătălin Ștefan Ion – Cheloo și Bogdan Ionuț Pastacă – Ombladon de la Paraziții, dar și Macanache, pe numele său real Constantin-Bogdan Dinescu.

De asemenea, în urma spectacolului susţinut la festivalul Untold a fost sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Web design © 2024 Știrea ta