Cum arată plângerea penală pregatită pentru Clotilde Armand

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, se va alege cu o plângere penală pentru punerea în pericol a vieților cetățenilor și pentru organizarea ilegală a evenimentului Romanian Design Week, dar și pentru prejudicierea bugetului local.

Dan Podaru, consilier local PNL Sectorul 1, susține, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook că, pentru punerea în pericol a vieților cetățenilor și pentru organizarea ilegală a evenimentului Romanian Design Week, dar și pentru prejudicierea bugetului local cu suma de 13000 lei, îi va face primarului Clotilde Armand o nouă plângere penală, în cel mai scurt timp.

„Conform Legii 307/2006, art. 14, lit. D, «Primarul are obligația de a asigura controlul respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor pe timpul adunărilor sau al manifestărilor publice.» Primarul Clotilde Armand nu doar că nu respectă prevederile legale, generând forme de abuz și neglijență de o gravitate fără precedent, dar permite și tutelează desfășurarea unor acțiuni periculoase, ilegale, în spații neconforme cu siguranța publică.

Cer în mod imperios ca Primarul Clotilde Armand să plătească din banii personali aceste amenzi, pagube pe care ea personal le-a generat la nivelul bugetului local. Repet, Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand dovedește că nu a învățat și nu a înțeles nimic din dramele recente generate de incendiile devastatoare în clădiri nesecurizate”, susține Dan Podaru, consilier local PNL Sectorul 1.

Sectorul 1 al Municipiului București, sancționat contravențional cu 3 amenzi în cuantum de 13000 lei și 2 avertismente

„Pe data de 29 mai, am publicat documentul ISU, prin care mi se comunica faptul că în cadrul evenimentului Romanian Design Week au fost constatate nereguli și s-a constatat că evenimentul (RDW 2023) se desfășura într-un imobil neautorizat din punct de vedere al securității la incendiu. Pentru aceste abateri, au fost acordate amenzi contravenționale (găsiți postarea în link-ul de mai jos)

https://www.facebook.com/photo?fbid=609218397978008&set=a.221502906749561

În urma demersurilor personale susținute din acel moment, vineri, 4.08.2023, ISU, prin documentul Nr. 3111889 din 2.08.2023 (în imagine), m-a informat că “organizatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 lei, iar pentru neregulile constatate la imobilul în cauză, Sectorul 1 al Municipiului București a fost sancționat contravențional cu 3 amenzi în cuantum de 13000 lei și 2 avertismente.

De asemenea, ISU mă informează că, «până la data prezentei, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov nu a primit dovada achitării amenzilor aplicate.»”, conchide consilierul local PNL.

Web design © 2024 Știrea ta