Daniil Medvedev, campion la Doha

Daniil Medvedev a cucerit titlul la Doha, la prima sa participare la turneul din Qatar, după ce l-a învins în ultimul act pe Andy Murray.

În ciuda formei actuale, Medvedev are abia a 8-a șansă la câștigarea Roland Garros-ului, având cota 25.00 la Superbet, în vreme ce Carlos Alcaraz, principalul favorit, beneficiaza de cota 1.45 pentru aceeași performanță.

Fostul număr 1 mondial s-a impus cu 6-4, 6-4, la capătul unei partide care a durat o oră și 47 de minute.

Așadar, după ce s-a impus săptămâna trecută la Rotterdam, rusul Daniil Medvedev a cucerit la Doha al doilea sau trofeu al sezonului. Totodată, Medvedev a devenit și primul jucător care reușește să lege două titluri consecutive în circuitul ATP, în 2023.

Partida a început foarte bine pentru Medvedev, care a realizat break-ul încă din primul game al partidei. Medvedev a reușit câteva minute mai târziu un alt break și a dus scorul la 4-1, iar în ciuda încercării lui Murray de a reveni în set, atunci când a recuperat unul dintre break-uri, Medvedev s-a impus cu 6-4 după 54 de minute.

Setul secund a început după același scenariu, cu un break al lui Medvedev realizat încă din primul game. La 3-2 pentru rus, Murray a recuperat break-ul și a restabilit egalitatea. După două game-uri albe, în care cei doi jucători și-au făcut serviciile fără emoții, a urmat un nou break al lui Medvedev, dupa care a pus punct partidei pe propriul serviciu.

Partida de la Doha a fost a treia întâlnire dintre Andy Murray și Daniil Medvedev. Cei doi s-au mai întâlnit la Brisbane (2019) și Miami (2022), iar de fiecare dată s-a impus rusul, fără să piardă set.

Acesta este al 17-lea trofeu al carierei pentru Daniil Medvedev si, cu acest succes, el și-a egalat titlurile cucerite anul trecut, la Vienna și Los Cabos.

Web design © 2024 Știrea ta