Djokovic, campion la Cincinnati, după o revanșă în fața lui Alcaraz

Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz în finala Mastersului de la Cincinnati, la capătul unuia dintre cele mai dramatice meciuri de tenis văzute vreodată.

Totodată, a fost și cel mai lung de trei seturi din istoria turneului american: 5-7, 7-6(7), 7-6(4), după trei ore și 50 de minute de joc.

Astfel, Novak Djokovic și-a luat revanșa în fața lui Carlos Alcaraz, după ce ibericul l-a învins pe veteranul sârb în cinci seturi în marea finală de la Wimbledon!

Totodată, „Nole” a reușit performanța uluitoare de a cuceri al 95-lea trofeu al carierei, al 39-lea din seria Masters – record absolut, și al 3-lea la Cincinnati.

Djokovic, campion la Cincinnati, după o revanșă în fața lui Alcaraz
Djokovic, campion la Cincinnati, după o revanșă în fața lui Alcaraz

Djokovic, campion la Cincinnati. Setul decisiv, adjudecat dramatic

La 1-0 la seturi pentru Alcaraz, sârbul a salvat o minge de meci în tie-break-ul actului secund, iar spaniolul a cedat nervos în momentul în care s-a văzut egalat la seturi.

Decisivul a fost de un dramatism cum rar s-a mai văzut: Djokovic a ratat două mingi de meci la 5-3, apoi a avut alte două șanse de a închide finala la 5-4, pe propriul serviciu. Alcaraz a reușit rebreak-ul in extremis și a preluat conducerea, adjudecându-și încă un game fabulos în care sârbul a ratat mingi de 6-5.

„Nole” și-a recăpătat concentrarea, a trimis duelul din nou tie-break, în care a jucat cel mai bun tenis al său, luându-și o revanșă dulce în fața adversarului cu 16 ani mai tânăr!

Djokovic a sărbătorit într-un mod savuros: s-a întins pe teren, apoi și-a rupt tricoul de fericire, la fel ca în urmă cu 11 ani, când îl învingea pe Rafael Nadal în finala de la Australian Open.

CITEȘTE ȘI FRAȚII MAIOR, LIDERI LA JUNIOR ERC, DUPĂ RALIUL CEHIEI

Web design © 2024 Știrea ta