DNA

DNA salută decizia extrădării în România a lui Darius Vâlcov

DNA salută eforturile Ministerului Justiției și decizia autorităților italiene de extrădare în România a fostului ministru Darius Vâlcov.

Procurorul-şef al DNA, Marius Voineag, spune că extrădarea în România a fostului ministru Darius Vâlcov este un prim semnal puternic pentru toţi cei care sunt tentaţi să ia în considerare sustragerea de la executarea pedepselor dispuse de instanţele române, potrivit unui comunicat DNA.

„Înfăptuirea justiţiei nu se poate realiza fără executarea pedepselor dispuse de instanţele judecătoreşti, sustragerea persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie de la executarea pedepselor subminând lupta împotriva corupţiei, prin diminuarea efectului disuasiv al politicii penale şi reducerea motivaţiei procurorilor care au misiunea de a investiga şi proba acest tip de infracţiuni.

Direcţia Naţională Anticorupţie apreciază că această decizie a autorităţilor italiene şi determinarea dovedită a autorităţilor române constituie un prim semnal puternic pentru toţi cei care sunt tentaţi să ia în considerare sustragerea de la executarea pedepselor dispuse de instanţele române”, a declarat Voineag, potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorul-şef Marius Voineag.

Fostul ministru Darius Vâlcov, condamnat la o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor, a fost preluat luni din Italia şi adus sub escortă în ţară, urmând să fie predat Penitenciarului Rahova.

CITEȘTE ȘI: NOILE CONDIŢII DE RESTITUIRE A PERMISULUI DE CONDUCERE. PREVEDERILE AU INTRAT ÎN VIGOARE

Web design © 2024 Știrea ta