Educație și Acțiune – Experiența SustainablEU la Politehnica București

Joi, 7 noiembrie, în Sala Senatului a Universității Politehnica București, a avut loc conferința de lansare a proiectului SustainablEU, o inițiativă dedicată conștientizării și promovării dezvoltării durabile în rândul studenților, dezvoltată de către Asociația ARTA în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Conferința a reunit un număr de peste 150 de studenți dedicați și interesați de cunoașterea soluțiilor și a practicilor de dezvoltare durabilă.

Scopul principal al proiectului SustainablEU

Scopul principal al proiectului SustainablEU constă în a ridica nivelul de conștientizare în rândul tinerilor, care reprezintă viitoarele generații de lideri și inovatori, cu privire la provocările aduse de schimbările climatice și importanta dezvoltării durabile in acest context. Prin intermediul speakerilor prezenți la conferință, evenimentul a furnizat participanților exemple concrete de bune practici și soluții care să contribuie la construirea unui viitor mai sustenabil.

Educație și Acțiune – Experiența SustainablEU la Politehnica București
László Borbély

Proiectul SustainablEU continuă să inspire și să educe studenții prin intermediul unui eveniment special în campusul Politehnica București, care se va desfășura până miercuri, 8 noiembrie.

Trei ecrane LED de mari dimensiuni au fost amplasate strategic în campus pentru a oferi informații valoroase despre dezvoltarea durabilă și pentru a încuraja studenții să participe activ la schimbarea în bine a lumii.

De asemenea, pe parcursul celor două zile, vor avea loc seminarii axate pe energie verde, oferind informații valoroase despre sursele de energie regenerabilă și modalitățile de reducere a amprentei de carbon. Aceste sesiuni includ și un studiu de caz practic asupra unui sistem de producție de energie solară.

Un alt aspect important al proiectului SustainablEU este preocuparea pentru mediul înconjurător, astfel că un sistem de reciclare de tip Reverse Vending Machine (RVM) a fost instalat în campus, pentru a încuraja studenții să adopte practici ecologice și să contribuie la protejarea mediului.

„Proiectul SustainablEU reprezintă un pas important către un viitor mai verde și sustenabil, în care tinerii au un rol crucial în modelarea unui mediu mai sănătos pentru toți. Conferința de lansare de ierii a demonstrat că schimbarea este posibilă atunci când oamenii lucrează împreună pentru un scop comun: protejarea planetei noastre”, declară Alina Ionescu, președinte ARTA.

Educație și Acțiune – Experiența SustainablEU la Politehnica București

SustainablEU – educarea și mobilizarea studenților în lupta împotriva schimbărilor climatice și promovarea unor practici de dezvoltare durabilă

SustainablEU este dedicat creării unei comunități universitare conștiente de problemele de mediu și pregătite să contribuie la soluționarea acestora. Prin intermediul proiecțiilor de filme, a provocărilor lansate online, a seminariilor și activităților de reciclare, se urmărește educarea și mobilizarea studenților în lupta împotriva schimbărilor climatice și promovarea unor practici de dezvoltare durabilă.

„Ne străduim să educăm, să inspirăm și să activăm tinerii, pregătindu-i pentru a deveni lideri în soluționarea problemelor legate de mediu. Acest proiect se aliniază cu Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă ale și cu eforturile noastre de a construi un viitor sustenabil. Pe lângă rezultatul activităților propriu-zise, este important să încurajăm astfel de inițiative ca modele de bună practică. Avem nevoie de o masă critică de oameni care să promoveze și să aplice principiile sustenabilității”, declară László Borbély, consilier de stat al Prim-ministrului, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Pentru mai multe informații despre proiect și activitățile desfășurate, vă rugăm să accesați site-ul web al SustainablEU www.ong-arta.ro.

CITEȘTE ȘI Economia Circulară și Tehnologia de Ultimă Generație: Cum Companiile din România Adaptează și Transformă Produsele în Resurse Durabile

Web design © 2024 Știrea ta