„Comoara Ascunsă” – prima producție de teatru muzical cu persoane cu sindrom Down

Vineri, 10 noiembrie 2023, ora 16:30, în sala de festivități a sediului FTMB din Calea Șerban Vodă, nr. 213, are loc un eveniment inedit pentru spațiul teatral bucureștean. Vorbim despre spectacolul “Comoara ascunsă”, prima producție de teatru muzical în regim devised cu persoane cu sindrom Down.

Aceasta a putut fi realizată prin programul București Acasă 2023, fiind un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa linkul:https://arcub.ro/.

„Comoara Ascunsă” – prima producție de teatru muzical cu persoane cu sindrom Down

20 de persoane cu sindrom Down intră în contact cu lumea teatrului

Astfel că, 20 de persoane cu sindrom Down intră în contact cu lumea teatrului și au participat activ la crearea unui spectacol muzical.

”Mi-am dorit să aduc împreună copiii cu sindrom Down și artiști din teatru pentru a facilita un schimb. Ceea ce s-a și întâmplat în acest proiect. Copiii au învățat să facă o piesă de teatru – să joace, să-și picteze decorul, să cânte, să danseze, iar noi – actori, scenariști, regizori, scenografi – am învățat ce înseamnă inocența, curajul și dăruirea totală.

Cu proiectul ”Comoara Ascunsă” copiii cu sindrom Down și-au depășit limitele. Am realizat împreună că, prin acest exercițiu artistic, capacitatea lor de exprimare se întinde mult mai departe, iar emoția pe care reușesc să o transmită este covârșitoare. Așa cum se spune la final de piesă, noi am descoperit, la finalul acestei călătorii iubirea, curajul, liniștea, prietenia”, ne spune actrița Otilia Panainte, implicată în această inițiativă.

Următoarea reprezentație are loc pe 10 noiembrie, la orele 16.30, intrarea este liberă și se adresează atât copiilor cât și adulților.

„Comoara Ascunsă” – prima producție de teatru muzical cu persoane cu sindrom Down

CITEȘTE ȘI Eveniment spectaculos în Germania, dedicat muzicii lăutărești din România /Galerie Foto

Web design © 2024 Știrea ta