Oana Lasconi regretă declarațiile făcute la adresa mamei sale, Elena Lasconi

Oana Lasconi a revenit cu un nou mesaj, în care spune că regretă declarațiile făcute la adresa mamei sale, Elena Lasconi, și că nu ar fi trebuit să se arunce cu capul înainte.

Oana Lasconi, fiica primarului USR din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a declarat, sâmbătă, într-un mesaj video pe Instagram, că este «absolut dezgustată, dezamăgită și șocată», în calitate de membru al comunității LGBTQ+ de declarația mamei sale, care a recunoscut că a votat «DA» pentru modificarea Constituției la referendumul pentru familie.

Acum, tânăra spune că nu ar fi trebuit să se arunce cu capul înainte și să facă declarații când „emoția era la maxim”, dar și că trebuia să fie „mai diplomată”.

Ea a mai precizat că nu își dorește să aibă o carieră în politica românească și nu s-a folosit de acest scandal pentru a se lansa: „Permiteți-mi să vă liniștesc, politica din România este mult prea struțo-cămilă ca să am eu ce să caut în ea. Din punct de vedere ideologic, mi se pare un haos”.

Oana Lasconi regretă declarațiile făcute la adresa mamei sale, Elena Lasconi
Elena Lasconi, în momentul interviului acordat la Prima TV

Oana Lasconi: Regret felul în care am făcut declarația

„Aș vrea să spun că regret felul în care am făcut declarația de sâmbătă. Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte și să fac declarații când emoția era la maxim. Asta e clar. Regret felul în care am făcut-o, regret momentul în care am făcut-o. Ar fi trebuit să fiu mai diplomată și este o lecție destul de dură pentru mine. Dar o lecție pe care vă jur c-am învățat-o. Acest scandal mi-a demonstrat un lucru clar – că avem foarte, foarte mult de muncă.

Homofobia nu înseamnă doar ură sau frică, cum am mai văzut pe internet, înseamnă o dezaprobare, o discriminare. M-am gândit zilele astea și la generațiile mai vechi LGBTQ+ care au suferit văzând că e criminalizat felul în care ele există. Nici nu-mi pot imagina cum s-au simțit acești oameni. Trebuie să ne folosim vocea și pentru ei, nu doar pentru tinerii LGBTQ+ din România. Unii au spus că am folosit asta drept rampă de lansare politică. Permiteți-mi să vă liniștesc, politica din România este mult prea struțo-cămilă ca să am eu ce să caut în ea.

Din punct de vedere ideologic, mi se pare un haos. Dar ce-mi doresc din toată inima să fac este să susțin comunitatea LGBTQ+. Asta e ce vreau. Îmi doresc să oprim acest scandal. Să-l încheiem și să pornim un dialog. Haideți să fim mai buni și mai toleranți astăzi, să ne respectăm, dar vă rog din toată inima să înțelegeți că o părere nu poate fi sinonimă c-un vot pentru îngrădirea unor drepturi. E foarte important să putem să pornim dintr-o zonă comună. Părerile sunt cu totul altceva.

Haideți să ne respectăm astăzi și să începem să visăm la o Românie mai bună, din toate punctele de vedere. La oameni mai fericiți, la un trai mai bun. Haideți să pornim un dialog”, a spus Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, pe Instagram.

Oana Lasconi regretă declarațiile făcute la adresa mamei sale, Elena Lasconi
Clotilde Armand și Elena Lasconi

De unde a plecat scandalul

Primărița din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a fost întrebată la Prima TV dacă susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Lasconi în emisiunea Insider Politic. Ea a susținut apoi că, la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018, a votat „Da”, adică pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

USR i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare

Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare. Lasconi a anunțat, însă, că se retrage singură, iar USR a transmis că ea „va continua să muncească pentru câmpulungeni și va avea sprijin din partea USR”.

Lasconi a fost criticată și de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid Clotilde Armand.

”Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Dacă nu înţelegi asta, înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcţie publică. Treaba ta ca primar nu este să spui cine cu cine să se căsătorească, cum să intervină statul în familii. Treaba primarului este să aibă grijă de comunitate. De întreaga comunitate. Indiferent de culoare, religie sau sex. Iar această grijă nu se manifestă la televizor. Dacă nu înţelegi asta înseamnă că n-ai ce căuta în nicio funcţie publică”, a spus primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI HAPPY RESTAURANTS, CELEBRUL BRAND BULGĂRESC, INTRĂ ȘI ÎN ROMÂNIA

Web design © 2024 Știrea ta