Sevilla castiga Europa League 2022 2023

Foto – twitter.com/eurofootcom

Europa League: Sevilla a câștigat al 7-lea trofeu!

Sevilla FC a câștigat pentru a 7-a oară trofeul Europa League, după ce echipa andaluză a trecut în finală de AS Roma, 1-1 după prelungiri, 4-1 la loviturile de departajare.

Trupa pregatită de Jose Mourinho a deschis scorul în minutul 35, prin Paulo Dybala, iar echipa spaniolă, pregătită de Jose Luis Mendilibar, a restabilit egalitatea la începutul reprizei a doua, după ce Mancini și-a introdus mingea în proprie poartă.

Partida a ajuns în prelungiri, unde echilibrul s-a menținut până spre final, la reluarea lui Smalling după un corner. Mingea a căzut pe transversala lui Bono și în cele din urmă centralul Anthony Taylor a fluierat finalul.

Mancini, cel care își înscrisese în proprie poartă, a ratat și de la punctul cu var, lucru pe care l-a făcut mai târziu și colegul său, Ibanez. Montiel s-a aflat față în față cu penalty-ul decisiv, pe care l-a ratat inițial (VAR-ul a intervenit pentru că portarul Rui Patricio n-a rămas cu ambele picioare pe linia porții), însă lovitura s-a repetat.

Din a doua încercare, campionul mondial cu naționala Argentinei n-a mai ratat și a adus trofeul pentru Sevilla, așa cum a făcut și în finala de la Doha, în decembrie 2022, iar Sevilla s-a încoronat câștigătoare a Europa League.

Sevilla scrie istorie în Europa League. Mourrinho, la prima finală pierdută

În urma acestui succes, spaniolii au câștigat pentru a 7-a oară în istoria clubului trofeul Europa League, în timp ce Jose Mourinho, tehnicianul lui AS Roma, a pierdut prima sa finală europeană.

Finala Ligii Campionilor, Manchester City – Inter Milano, este programată sâmbătă, 10 iunie, de la ora 22:00, la Istanbul, City având cota 1.44, la Betano, în vreme ce Inter beneficiază de cota 6.80.

Finala Conference League, West Ham – Fiorentina, este programată miercuri, 7 iunie, de la ora 22:00, la Praga, West Ham avand cota 2.76, în vreme ce Fiorentina beneficiază de cota 2.94.

Web design © 2024 Știrea ta