F1: Max Verstappen, la primul succes în Bahrain. Alonso, pilotul zilei

Max Verstappen (Red Bull Racing), campionul ultimelor două sezoane din Formula 1, a câștigat fără emoții prima cursă din 2023, în Bahrain.

Pe locul secund, la peste 10 secunde, a venit coechipierul sau Sergio Perez și la mai bine de o jumătate de minut de Fernando Alonso (Aston Martin), care a completat podiumul, la debutul său pentru constructorul britanic.

De altfel, dublul campion mondial iberic a fost ales „Pilotul zilei” pe circuitul de la Sakhir, iar pentru Max Verstappen, aceasta a fost prima sa victorie pe acest circuit.

Acum, Verstappen speră să spulbere blestemul din ultimii ani în Formula 1. Din 2017, toți piloții care au câștigat prima cursă a sezonului au terminat pe locul 2 la final!

Charles Leclerc (Ferrari) a început cursa ideal, l-a depășit pe Sergio Perez în primul viraj și a urcat pe locul 2, dar a abandonat în turul 41, de pe locul 3, din cauza unor probleme la monopost.

TOP 5 l-au completat Carlos Sainz (Ferrari) și Lewis Hamilton (Mercedes). Prestația excelentă a celor de la Aston Martin a fost susținută și de Lance Stroll, locul 6.

Urmatoarea etapă a sezonului 2023 din Formula 1 va fi Marele Premiu al Arabiei Saudite, care se va desfășura în perioada 17-19 martie, unde Max Verstappen este cotat la Unibet cu 1.65 să castige, în vreme ce Fernando Alonso și Sergio Perez beneficiază de aceeași cotă, 6.00, pentru aceeași perfomanță.

Clasament piloți Formula 1

Max Verstappen (Red Bull) – 25 puncte
Sergio Perez (Red Bull) – 18
Fernando Alonso (Aston Martin) – 15
Carlos Sainz (Ferrari) – 12
Lewis Hamilton (Mercedes) – 10
Lance Stroll (Aston Martin) – 8
George Russell (Mercedes) – 6
Valtteri Bottas (Alfa Romeo) – 4
Pierre Gasly (Alpine) – 2
Alexander Albon (Williams) – 1

Clasament constructori Formula 1

Red Bull – 43 puncte
Aston Martin – 23
Mercedes – 16
Ferrari – 12
Alfa Romeo – 4
Alpine – 2
Williams – 1
AlphaTauri – 0
Haas – 0
McLaren – 0

Web design © 2024 Știrea ta