F1: Verstappen bifează a 5-a victorie consecutivă a sezonului, în Austria

Max Verstappen (Red Bull) s-a impus în Austria, în nota caracteristică, și și-a trecut în cont al 7-lea succes stagional.

Mai mult decât atât, Verstappen și-a permis luxul de a efectua un pit stop suplimentar, al patrulea pentru el, pentru a stabili cel mai rapid timp din cursă în chiar ultimul tur.

Olandezul a realizat, per total, și ce-a dea 9-a victorie din tot atâtea curse pentru Red Bull Racing în acest sezon de Formula 1, care domină în fruntea clasamentului constructorilor.

Podiumul a fost completat de Charles Leclerc (Ferrari) și Sergio Perez (Red Bull).

Astfel, pe circuitul de casa al echipei Red Bull Racing, Verstappen a făcut o adevărată demonstrație de forță, după ce a câștigat cursa de sprint și a fost cel mai rapid în calificări, respectiv shoutout-ul de sâmbătă.

Britanicul Lando Norris de la McLaren a încheiat cursa pe poziția a 5-a, după ce a cochetat la un moment dat și el cu ultimul loc al podiumului.

Fernando Alonso (Aston Martin), Lewis Hamilton (Mercedes), George Russell (Mercedes), Pierre Gasly (Alpine) și Lance Stroll (Aston Martin) au completat locurile din puncte.

Verstappen, cel mai titrat pilot din Austria

Pentru Verstappen este al patrulea succes pe circuitul Red Bull din Spielberg, după cele obținute în 2018, 2019 și 2021. Olandezul l-a devansat pe francezul Alain Prost la numărul de victorii în Austria și devine pilotul cu cele mai multe victorii în Țara Valsului în cele 36 de ediții disputate.

Clasament cursa de Formula 1 din Austria:

1. Max Verstappen
2. Charles Leclerc
3. Sergio Perez
4. Carlos Sainz
5. Lando Norris
6. Fernando Alonso
7. Lewis Hamilton
8. George Russell
9. Pierre Gasly
10. Lance Stroll

Web design © 2024 Știrea ta